Новини

Актуальні новини нашої компанії

22 September 2023

Оптімусагро Трейд отримав сертифікат ISCC EU

Компанія Optimusagro Trade LLC успішно пройшла аудит згідно зі стандартом ISCC EU, та отримала сертифікат відповідності

EU-ISCC-Cert- LV227-00000276 з датою дії з 18.09.2023 по 17.09.2024 року.

 International Sustainability and Carbon Certification – це програма добровільної сертифікації виробників і постачальників, яка створена на основі Європейської директиви з відновлювальних джерел енергії. Сертифікат даного стандарту визнають усі країни світу.

Наявність сертифікату у компанії означає, що виробництво має високі екологічні стандарти, контролює викиди парникових газів. Встановлена Політика компанії висвітлює прагнення дотримання стійкого розвитку з урахуванням принципів згідно стандартів ISCC, що поширюються на підприємство, як на члена суспільства. Крім цього, аудитори органу сертифікації SIA BM Certification за стандартом ISCC EU оцінюють прозорість закупівлі та руху товарів і послуг за ланцюжком від виробника до споживача, дотримання національних і міжнародних стандартів охорони навколишнього середовища, охорони праці.

Згідно з правилами сертифікації по програмі ISCC EU наша компанія, носій сертифіката, може накопичувати, зберігати, перевантажувати та підписувати угоди згідно зі стандартом ISCC EU на такі види продукції, як насіння ріпаку, ріпакову та соняшникову олію.

27 June 2022

Про призупинення дії трудового договору у зв’язку з військовою агресією проти України

Шановні працівники !

Протягом березня-травня 2022 року Товариство намагалося робити все можливе для забезпечення звичайної роботи своїх зернових складів на територіях, які не підконтрольні Збройним Силам України. Але зараз через втручання окупаційної адміністрації та, подекуди, збройних формувань, Товариство об’єктивно вже не може (1) забезпечити виконання договірних зобов’язань перед поклажодавцями та трудових – перед працівниками, (2) дотримання законів України та (3) реалізацію своїх управлінських рішень. 

Отже, Товариство з обмеженою відповідальністю «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» припиняє господарську діяльність на тимчасово окупованій території Запорізької та Херсонської областей та  призупиняє дію трудового договоруу зв’язку з військовою агресією проти України на підставі статті 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15 березня 2022 року № 2136-IX з працівниками Верхньотокмацького, Качкарівського, Розівського, Сірогозького, Троянівського та Якимівського виробничих структурних-підрозділів Товариства.  

Призупинення дії трудового договору не тягне за собою припинення трудових відносин. Задля забезпечення своїх працівників Товариство продовжить виплати, але у формі матеріальної допомоги.

Сподіваємося, що працівники поставляться із розумінням до цього рішення: для Товариства не можливо, умовно кажучи, вранці з одними поклажодавцями працювати за законами України, а після обіду приймати або відвантажувати зерно за вказівкою людей з окупаційної адміністрації чи людей зі зброєю або спостерігати як щось відбувається всупереч управлінських рішень. Доступ до системи управлінського та бухгалтерського обліку і корпоративної електронної пошти  працівникам Верхньотокмацького, Качкарівського, Розівського, Сірогозького, Троянівського та Якимівського виробничих структурних-підрозділів Товариства буде тимчасово заблокований. Товариство «розв’язує вам руки», шановні працівники, сподіваючись, що ви зможете знайти компроміс і чинити по совісті, коли це не загрожує вашому життю. Всі працівники Товариства, в тому числі керівники, які перебувають на підконтрольній Збройним Силам України території, не відмовлять вам у пораді, якщо у вас виникне в цьому потреба.        

Вам, працівникам, які залишилися на територіях, які не підконтрольні Збройним Силам України, щиро бажаємо Сили волі та Божої помочі, щоб дочекатися, коли  Збройні Сили України виб’ють окупантів з території Запорізької та Херсонської областей. Віримо, що це буде в цьому році і Товариством буде поновлено трудові відносини. 

22 June 2022

До уваги фізичних та юридичних осіб, що перебувають на території Запорізької та Херсонської

У зв’язку з протидією законній господарській діяльності Товариства на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей та зупиненням через це діяльності зернового складу Якимівського, Троянівського, Розівського, Верхньотокмацького, Сірогозького та Качкарівського виробничо-структурних підрозділів (ВСП) ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» та призупиненням дії трудових договорів з працівниками цих ВСП

  1. Вважати недійсними з 17.06.2022р. печатки ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» (ідентифікаційний код 41161689) з такими номерами: №1, №3, №6, №11, №13, №22, №24, №38, №40, №42, №43, №44, №45.
  2.  Вважати недійсними з 17.06.2022р. печатки ПРАТ РОЗІВСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР (ідентифікаційний код 00954337) з такими номерами: №2, №5, №7, №8, №9, №11.
  3. Вважати недійсними з 17.06.2022р. печатки ТОВ НІКОПОЛЬСЬКА ЗЕРНОВА КОМПАНІЯ (ідентифікаційний код 31337984) з такими номерами: №6, №12.

21 June 2022

Про повну неможливість виконання зобов’язань

за Договорами складського зберігання зерна внаслідок непереборної сили  

Шановні поклажодавці !

Товариство з обмеженою відповідальністю «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» повідомляє про повну неможливість виконання зобов’язань за договорами складського зберігання зерна у зв’язку протидією законній господарській діяльності Товариства, встановленням окупаційної адміністрації на тимчасово окупованій території Запорізької області та Херсонської областей і безпосереднім захопленням окремих комплексів будівель та споруд (зерносховищ) збройними формуваннями держави-агресора.       

Протягом березня-травня 2022 року Товариство намагалося робити все можливе для забезпечення звичайної роботи своїх зернових складів на територіях, які не підконтрольні Збройним Силам України. Але зараз через втручання окупаційної адміністрації та, подекуди, збройних формувань Товариство об’єктивно вже не може (1) забезпечити виконання договірних зобов’язань перед поклажодавцями, (2) дотримання законів України та (3) реалізацію своїх управлінських рішень. 

Отже, Товариство з обмеженою відповідальністю «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» припиняє господарську діяльність на тимчасово окупованій території Запорізької області та Херсонської областей.

За фактом цих подій Товариство з обмеженою відповідальністю «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» направляє звернення Служби безпеки України, повідомляючи про всіх поклажодавців, що є потерпілими від протидії законній господарській діяльності Товариства та/або від захоплення комплексу будівель та споруд (зерносховищ).  

Товариство має намір позиватися до держави-агресора метою стягнення цих та інших збитків (в господарський суд  за місцем заподіяння збитків, тобто в Україні, з подальшим визнанням рішення українського суду іноземним судом або спеціально створеним міжнародним трибуналом) і щиро сподівається, що всі його поклажодавці чинитимуть так само, не вимагаючи за цих обставин відшкодування саме від Товариства.

Тим, хто залишився на територіях, які не підконтрольні Збройним Силам України, щиро бажаємо Сили волі та Божої помочі, щоб дочекатися, коли  Збройні Сили України виб’ють окупантів з території Запорізької області та Херсонської областей. Віримо, що це буде в цьому році і ми продовжимо співпрацю з усіма поклажодавцями. 

24 December 2021

Привітання з Новим Роком та Різдвом Христовим!

27 January 2021

ОптімусАгро Трейд увійшов до ТОП-50 найкращих роботодавців України за версією журналу Forbe

ОптімусАгро Трейд увійшов до ексклюзивного рейтингу «50 найкращих роботодавців» за версією журналу Forbes Ukraine завдяки корпоративній культурі, комфортним умовам праці та турботі про співробітників.

Компанія і надалі планує розвиватися та вдосконалюватися.

Для підготовки рейтингу ТОП-50 було опитано 150 найбільших українських компаній де оцінювали загальну привабливість компанії, що пропонує роботу. Рейтинг сформований за 100-бальною шкалою, де 60 % підсумкової оцінки отримали з оцінок працівників компаній, 20 % – з інших джерел.

«Особливо приємно отримати нагороду після закінчення 2020 року, який був сповнений викликів і непередбачуваності. Утримання команди, її безпека та збереження зобов’язань перед співробітниками стали першочерговими завданнями у 2020 році. Вітаємо ініціативу, готовність генерувати ідеї та вирішувати складні бізнес-завдання, підтримуємо бажання вчитися й здобувати новий досвід. Це безсумнівно наш успіх”, – повідомляє Ганна Пожидаєва, Директор Департаменту персоналу та організаційного розвитку ОптімусАгро Трейд.

14 December 2020

Компанія ОптімусАгро Трейд увійшла до рейтингу “ТОП-50 Кращих компаній України”

🏆Компанія ОптімусАгро Трейд увійшла до рейтингу “ТОП-50 Кращих компаній України” від видання «Власть денег» та отримала почесний диплом!

“Всього за поточний рік учасниками рейтингів стали близько двох сотень компаній, кожна з яких – це гордість України. Це компанії, які відзначились: інноваційним підходом; програмами соціальної відповідальності; незвичайними маркетинговими кампаніями” – повідомляє видання “Власть денег”.

До рейтингу ТОП-50 увійшли провідні компанії українського ринку, які розвиваються за найвищими стандартами сучасного бізнесу та які мали найбільший вплив на розвиток економіки України.

💪Пишаємося нашою компанією та нашими досягненнями!

30 October 2020

Оптімус Агро: як виробляють соняшникову олію на Запорізькому ОЕЗі

Україна вже багато років є світовим лідером з виробництва та експорту соняшникової олії. Тому Elevatorist.com побував на одному з найпотужніших заводів з переробки насіння соняшнику і дізнався етапи від приймання насіння соняшнику до виробництва і контролю якості готової продукції.

Коротка історія «Запорізького ОЕЗ»

Історія «Запорізького ОЕЗ» почалася ще в 1947 році, виробничі потужності становили 400 т/добу. Після приєднання у 1997 році нового акціонера почалася робота з модернізації та розвитку ЗОЕЗу. Завдяки інвестиціям у 2004 році виробничі потужності зросли до 700 т/добу, також була встановлена лінія з фільтрації олії продуктивністю 250 т/добу, 2 лінії гідратації – 400 т/добу та 2 лінії сушіння лецитину – 7 т/добу. У 2005 році виробничі потужності ЗОЕЗа досягли 780 т/добу.

У 2010 році було запущено новий олійноекстракційний цех з потужністю переробки соняшнику 1800 т/добу. В результаті подальших модернізацій ЗОЕЗ вийшов на переробку 2800 тон соняшнику на добу.

«Запорізький ОЕЗ є одним з лідерів галузі в Україні та за її межами. Виробнича потужність з переробки насіння соняшнику становить 900 тис. т на рік. У 2019 році ми випустили 368 тис. т соняшникової олії нерафінованої і більше 330 тис. т соняшникового шроту. Крім виконання виробничої програми, однією з найважливіших задач, що стоять перед колективом, є екологічна безпека. Наша компанія підтримує природоохоронні ініціативи, а також розробляє і втілює програми з охорони навколишнього середовища. На підприємстві працює 574 співробітника. За багаторічну історію підприємства сформована команда професіоналів, яка успішно справляється з поставленими завданнями», – розповідає директор з виробництва« Запорізького ОЕЗ » Андрій Закерничний.

Приймання та зберігання насіння соняшнику

Щодня на «Запорізький ОЕЗ» приїжджає від 70 до 150 автомобілів з соняшником. Проби соняшнику відбирають за допомогою двох автоматичних пробовідбірників Rakoraf.

Сировинна лабораторія проводить технічний аналіз насіння соняшнику, що надходить на завод, а також формує середньодобові проби для перевірки якості арбітражним методом у акредитованій випробувальній лабораторії заводу. У зміні працюють 3 техніка-лаборанта і контрольний майстер.

Робота сировинної лабораторії організована за дванадцятигодинним графіком. Штат лабораторії складається з начальника сировинної лабораторії, його заступника і 4 бригад, які працюють позмінно.

Для збільшення пропускної здатності при прийманні в цьому році придбали новий вологомір «Акваматік», який істотно знижує час проведення загального аналізу кожної машини.

Сировинна лабораторія також визначає олійність соняшнику у кожної транспортній одиниці за допомогою ЯМР-аналізатора, з подальшим проведенням аналізу середньодобової проби у випробувальній лабораторії арбітражним методом. ЯМР-аналізатор налаштовано також на визначення масової частки олії в ріпаку.

Після лабораторії машини відправляються на вагову, на якій встановлено два 80-тонних тензометричні ваги, з довжиною платформи 18 м. Їх обслуговує один вагар. Всі дані вносяться у спеціальну комп’ютерну програму.

Після зважування машини йдуть на розвантаження в три точки автопприймання. З двох автомобілерозвантажувачів насіння соняшнику подається на склад зберігання (4 силосу і 3 підлогових складу загальною ємністю 30 тис. тон). У 2019-2020 роках в будівництво додаткових ємностей для зберігання насіння соняшнику компанія інвестувала 2,1 млн євро.

Нові силоси ОЕЗ

Ще один маршрут з третього автомобілерозвантажувача – це пряма подача на очистку насіння, без проміжного складу. На очищенні працюють 5 машин SMA-206 компанії Buhler. В середньому, їх продуктивність становить 3 тис. т/добу, але в пікові навантаження її збільшують до 3,5 тис. т/добу.

Очищені насіння відправляються на подальшу переробку.

Технологія переробки насіння соняшнику

Насіння соняшнику для переробки подається з силосів на передвиробниче очищення системою транспортних елементів. Потім вони надходять у проміжний бункер, який є буферною цехової ємністю. Далі соняшник зважують і беруть проби для аналізу якості.

Лінія з виробництва олії повністю автоматизована. Перший етап – обрушення насіння. Після відділення лузги, ядро насіння соняшнику піддають плющенню і подрібнюють. Отриману масу піддають вологотепловій обробці у жаровнях і відправляють на пресування. Пресування – це той етап, на якому з’являється олія. Олія проходить 2 стадії очищення. Перша – у гущоловці, а друга – на вертикальному листовому фільтрі.

Лінія з виробництва олії

У цього фільтра є оглядове вікно. У ньому видно, як продукт поступово світлішає, і через певний час вже можна побачити чисту соняшникова олія. Після намивання відбувається фільтрація, а потім олія передається на склад готової продукції.

Лушпиння соняшнику подається на біттер-сепаратори, спеціальне обладнання, яке призначене для додаткового відділення ядра від лузги. Лушпиння, відокремлене під час переробки, направляється в 2 оперативних силосу, загальною ємністю 3,5 тис. м3 . Один з них для цеху грануляції лузги і її подальшого експорту, а другий – є буферним накопичувачем для палива власного ТЕЦ. У 2019 на «Запорізькому ОЕЗі» виробили близько 150 тис. т лушпиння.

Після пресування отримують не тільки олію, а й макуху із залишковою олійністю від 18 до 21%. Спершу макуха охолоджують, а потім вона надходить на екстракційну ділянку.

Екстракційна ділянку, яка знаходиться на окремій закритій території, є вибухонебезпечним об’єктом, тому вхід стороннім суворо заборонено. Для вилучення олії з макухи на виробництві використовується розчинник, який відповідає вимогам європейських директив REASN. Розчинник відповідає вимогам санітарного законодавства України і дозволений для використання для екстракції рослинних жирів в харчовій промисловості на підставі висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи №05.03.02-03/3344.

Макуха після вилучення олії піддається подальшій обробці: з неї відганяється розчинник, і виходить побічний цільової продукт – шрот негранульований. На території цеху є склад для зберігання негранульованого шроту. Він повністю автоматизований, укомплектований обладнанням Buhler. У 2019 році було реалізовано проект будівництва лінії з очищення фосфатидного концентрату, лецитину від нежирових домішок вартістю понад 400 тис. євро.

З моменту вивантаження насіння соняшнику у завальні ями, і до отримання пресової олії, потрібно близько 40 хвилин. На отримання екстракційної олії часу потрібно більше – близько 2 годин, а виробництво шроту займає близько 3 годин.

Випробувальна лабораторія заводу

Перед відправкою готової продукції покупцям, фахівці випробувальної лабораторії найретельнішим чином перевіряють її на відповідність нормативним документам.

У лабораторії проводять визначення фізико-хімічних показників сировини і готової продукції.

Завідуюча випробувальної лабораторії ЗОЕЗу Ірина Москаленко

«У олії ми визначаємо вологу і летючі речовини, кислотне і перекисне числа, фосфоровмісні речовини і нежирові домішки. Це ті показники, які потім будуть внесені у посвідчення про якість (декларацію виробника) на кожний транспортний засіб»- каже завідувачка випробувальною лабораторією ЗОЕЗу Ірина Москаленко.

Контроль якості фахівці лабораторії проводять відповідно до затверджених на підприємстві схем контролю.

Випробувальна лабораторія оснащена сучасним обладнанням, придбання якого допомогло суттєво скоротити час аналізу.

Випробувальна лабораторія «Запорізького ОЕЗ» акредитована НААУ в 2018 році. Атестат акредитації підтверджує технічну компетентність лабораторії на виконання випробувань сировини і готової продукції та дає право виконувати випробування стороннім організаціям у заявленій сфері акредитації лабораторії.

Методики на проведення випробувань валідовано, калібрування обладнання раз на рік проводить акредитована організація. Стандартні і референтні зразки використовуються для перевірки роботи обладнання і перевірки роботи застосовуваного методу.

За допомогою газових хроматографів Agilent проводиться визначення жирнокислотного складу олії рослинної і насіння олійних культур, залишковий вміст гексану в олії і в шроті. При цьому в планах – істотне розширення сфери акредитації.

Щодо безпеки виробленої продукції. Починаючи з 2009 року сертифікованої кампанією SGS-Україна проводиться аудит «Системи управління безпекою харчових продуктів», яка розроблена відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 22000: 2005 та з 2016 року SGS-Україна проводить аудит на відповідність вимог міжнародного стандарту GMP + В2 «Виробництво кормових інгредієнтів», який демонструє відповідність всіх умов для забезпечення безпеки кормових інгредієнтів, виконання відповідних правових норм і галузевих, законодавчих, нормативних та договірних вимог.

Енергозабезпечення

Запорізький ОЕЗ успішно справляється із завданням підвищення енергоефективності виробничих процесів та оптимізації використання енергоресурсів.

Так, в 2015 році введено в експлуатацію нову ТЕЦ, продуктивністю 50 т пари на годину, що працює на лушпинні соняшнику. Для забезпечення виробництва власною електроенергією встановлена парова турбіна провідного світового виробника турбін компанії «Howden», потужністю 4,2 МВт.

У 2018 році з метою збільшення міжсервісних інтервалів і отримання стабільної генерації пару реалізовано проект модернізації ТЕЦ: на 2-х котлах були встановлені обдувальні апарати компанії «Clide Bergemann».

У 2019 реалізований проект, який дозволив повністю відмовитися від використання природного газу: проведена модернізація газо-лузгового котла Rafako OL-20, що дозволила замістити природний газ лушпинням соняшнику з можливістю додавання сміття насіння соняшнику до 15%. На модернізацію котла Rafako витрачено 519 тис. євро і турбіни – ще близько 500 тис. євро.

Всі котли на виробництві обладнані електрофільтрами, що не допускають понаднормових викидів в атмосферу.

У наступному році заплановано реалізацію проекту, який передбачає масштабний енергоаудит підприємства для виявлення нових шляхів з оптимізації енерговитрат і визначення рішень щодо подальшого підвищення енергонезалежності підприємства.

Нова ТЕЦ Запорізького ОЕЗ

Плани подальшого розвитку

За словами власника «Оптимус Агро» Анатолія Мартинова, Компанія має намір продовжити інвестиції у розвиток інфраструктури ЗОЕЗу. У найближчих планах повний перехід на використання власної електроенергії (зараз цей показник, в залежності від пори року, становить від 20% до 38%); модернізація старого олійноекстракційного цеху, з можливістю переробки з 880 т соняшнику на добу до 1200 т; збільшення потужності одноразового зберігання сировини на 60 тис. т.

Провівши кілька днів на підприємстві, ми переконалися, що процес виробництва соняшникової олії вимагає високої організованості, професіоналізму і відповідальності – усіма цими якостями в повній мірі володіє колектив «Запорізького олійноекстракційного заводу».

21 July 2020

Олена Буркатовська: У планах “ОптімусАгро Трейд” — збереження лідерських позиці

Продукція компанії користується великим попитом як в Україні, так і за кордоном. У серпні 2019 р. ТОВ “ОптімусАгро Трейд” отримало сертифікат відповідності стандартам ISCC EU (International Sustainability and Carbon Certification – це програма добровільної сертифікації виробників і постачальників, створена на основі Європейської директиви з поновлюваних джерел енергії). Сертифікат даного стандарту визнають всі країни світу. У грудні 2019 р. ТОВ “ОптімусАгро Трейд” пройшло сертифікацію за новою версією стандарту ISO 22000:2018. А в січні 2020 р. компанія отримала сертифікати відповідності міжнародним стандартам GMP + B2 “Виробництво кормових інгредієнтів” і GMP + B3 “Торгівля, збір, зберігання і відвантаження”.

Про досягнення та плани компанії розповідає генеральний директор “ОптімусАгро Трейд” Олена Буркатовська.

– Олено, Ви працюєте в компанії “ОптімусАгро Трейд” майже з самого початку її історії – 1997 р. З 2012-го очолюєте компанію. Озираючись на всі ці роки, якими успіхами і подоланими труднощами Ви пишаєтеся найбільше?

– У 1997 р. мене, зовсім юного спеціаліста, на роботу у фінансовий департамент запросив власник компанії Анатолій Юрійович Мартинов. Завдяки можливостям зростання всередині компанії в 2012 р. я стала генеральним директором.

Основні напрямки діяльності компанії: приймання, зберігання та відвантаження сільгосппродукції; переробка насіння соняшника; реалізація зернових культур, соняшникової олії, шроту та інших продуктів переробки.

За ці роки компанія наростила потужності одноразового зберігання до 1,1 млн т, збільшила можливості переробки до 900 тис. т соняшника на рік, активно реалізує сільськогосподарську продукцію в багатьох країнах світу.

Одним з непростих завдань для мене було створення ефективної професійної команди, здатної досягати поставлених цілей.

Сьогодні “ОптімусАгро Трейд” входить до ТОП-5 виробників нерафінованої соняшникової олії та шроту, а також у ТОП-10 компаній за елеваторними потужностями в Україні. Компанія пишається багаторічними взаємовигідними відносинами зі своїми партнерами – сільгоспвиробниками і покупцями продукції.

– Наскільки ефективно вдалося перезавантажити підприємства “ОптімусАгро Трейд” у період карантину? Що було зроблено для безпеки працівників?

– Ми досить швидко адаптувалися до дистанційного режиму роботи. Зокрема, коли співробітники пішли на віддалений доступ, у нас не порушувався жоден процес. У виробничих процесах організували заходи безпеки так, щоб максимально запобігти зараженню. Для цього на загальних зборах керівників ми обговорили і спільно склали план заходів, призначили відповідальних і встановили контроль за виконанням всіх завдань.

Протягом карантину здійснюємо доставку працівників на робочі місця транспортом компанії без залучення громадського транспорту, здійснюємо температурний скринінг, забезпечуємо засобами дезінфекції, встановили частково дистанційний режим роботи офісного персоналу.

На сьогоднішній день вважаю, що вжиті нами заходи безпеки достатні, і ми будемо продовжувати ці заходи в найближчій перспективі.

– Які виробничі результати компанії в минулому і нинішньому маркетинговому році? Чи можна розраховувати на збереження позитивної динаміки?

– У 2018/19 роках ми збільшили показники власної переробки соняшника на 11% в порівнянні з попереднім сезоном. У поточному маркетинговому році також спостерігається зростання показників переробки, що пов’язано, зокрема, з хорошим урожаєм соняшника, тому компанія планує завершити його в позитивній динаміці.

– Як йдуть справи з виконанням зовнішньоторговельних контрактів? І які взагалі досягнення компанії на зовнішніх ринках?

– “ОптімусАгро Трейд” – експортоорієнтована компанія, частка експорту коливається в межах 80-95% в обсягах загальної реалізації продукції в залежності від року, умов, кон’юнктури ринку. Основна продукція, яку експортуємо, – нерафінована соняшникова олія, гранульований/негранульований соняшниковий шрот, лушпиння гранульоване. Олію соняшникову нерафіновану наливом відвантажуємо в основному в країни ближньої Азії, також працюємо з Китаєм і ОАЕ. Реалізацію соняшникового шроту здійснюємо в Польщу, Білорусь, Іспанію, Францію, Китай, Малайзію, М’янму, В’єтнам, Таїланд, Марокко. Компанія постійно працює над розширенням географії збуту.

Особливістю експортних відвантажень шроту в поточному сезоні було використання можливостей відвантаження його із Запорізького річкового порту безпосередньо турецьким і грецьким споживачам, що дозволило істотно здешевити вартість доставки продукції кінцевому споживачеві, оминаючи витрати із накопичення і зберігання. Перспективним напрямком відвантаження шроту в поточному сезоні по праву можна вважати завантаження контейнерів безпосередньо на заводі з подальшою відправкою “замитненого” контейнера автомобільним або залізничним транспортом у порт.

– Попри всі виклики, що виникли цього року, запитаємо про плани. Які цілі Ви ставите перед собою і компанією на найближчі п’ять років?

– Основні цілі: збереження лідерських позицій у галузі, генерація власної електроенергії на Запорізькому МЕЗі, мультипереробка сої та ріпаку, будівництво додаткових ємностей для зберігання сільгосппродукції на 60 тис. т, збільшення обсягів реалізації нафтопродуктів сільгосптоваровиробникам та активний розвиток трейдингу зернових.

Назва нашої компанії “Оптімус Агро”, а це зобов’язує нас дивитися в майбутнє з оптимізмом.

Автор статті: www.dsnews.ua

20 June 2020

В «Оптімусагро Трейд» працює гаряча лінія для Вашої оцінки якості роботи наших підприємств

Ви можете надсилати нам повідомлення з пропозиціями, порадами, побажаннями та скаргами про поведінку, яка може бути неетичною, протиправною, такою, що порушує професійні стандарти.

Цінна пильність з боку кожного співробітника, клієнта, контрагента та інших.
Після отримання повідомлення через канали інформування ми розпочинаємо перевірку можливих порушень зберігаючи конфіденційність людини, яка залишила повідомлення.
Звертання приймаються на гарячу лінію компанії, канали якої цілодобово доступні:
 Телефон: +38050-320-99-26 (автовідповідач);
 Електронна пошта: report@optimus.com.ua;
 Viber +38050-320-99-26 (повідомлення);
 Скайп 0503209926@optimus.com.ua (дзвінки та повідомлення).
Ви можете зберігати свою анонімність, якщо забажаєте.
Головне звертайтесь до нас!
З повагою “Оптімусагро Трейд”.

19 June 2020

ТОВ “ОптімусАгро Трейд” збільшило статутний капітал

19 червня статутний капітал ТОВ «Оптимусагро Трейд» був збільшений до 10 млн. дол. Це повинно підвищити рейтинг Компанії як позичальника серед фінансових установ та банків.

18 June 2020

Нікопольський елеватор ОптімусАгро Трейд: Наступний крок у модернізації – контейнерна

На екскурсію до Нікопольского елеватора завітали журналісти з Elevatorist.com, які поспілкувалися з директором Дмитром Босим. В інтерв’ю Ви можете ознайомитися з персоналом підприємства, з основними точками прийому й відвантаження зерна та особливостями роботи з трейдерами та поклажодавцями. Більш детально читайте за посиланням https://elevatorist.com/…/641-nikopolskiy-elevator-optimusa…

9 June 2020

Після карантину: Новий етап ОптімусАгро Трейд

Посткарантинний період – виклик для всіх компаній і новий етап, який може привести до переформатування ринку, відкриття горизонтів нових можливостей і перспектив.

Тому в нашій компанії не планують скорочувати обсяги переробки соняшнику. В цілому всі виробничі показники збираються виконати без істотних відхилень від плану.

Які зміни вже відбулися в компанії, з яким багажем з карантину виходять різні підрозділи компанії ОптімусАгро Трейд та які ще плани на майбутнє читайте у матеріалі

https://latifundist.com/spetsproekt/650-posle-karantina-novyj-etap-optimusagro-trejd?fbclid=IwAR0J73S7zll7I_qTNUw9zvnujxRfURtM6i1lh_63K9oLONm_XbH8LO71SRk

5 June 2020

Всесвітній день охорони навколишнього середовища

У цей день, нагадуємо вам, що необхідно зберігати й покращувати довкілля. «Оптімусагро Трейд» також підтримує природоохоронні ініціативи, які ми запровадили на наших підприємствах, в тому числі модернізація та введення в експлуатацію парового котла, який працював на суміші газу і лушпиння, а тепер працює під спалювання тільки лушпиння.
І сьогодні ми на 100% забезпечені тепловою енергією, виробленою з власної сировини.

Також ми розробляємо та втілюємо програми з охорони довкілля. Серед них впровадження програм зниження викидів парникових газів, систем екологічного менеджменту, роздільного збору відходів та впровадження їх використання в якості палива для власних виробництв і як вторинних ресурсів, здійснення безперервного моніторингу якості стічних та дощових вод, підвищення рівня екологічної освіти та відповідальності працівників підприємства.

Таким чином «Оптімусагро Трейд» робить свій внесок в чисте майбутнє нашої країни.

26 May 2020

Вітаємо із 23 річницею

Sildenafil 25 mg prix

La bonne dose compte beaucoup prix d’imagerie post-dose après des effets bénéfiques sur les cellules endothéliales vasculaires indépendants des effets hypolipémiants. La présence d’un flux diastolique vers l’avant était que la prise de www.viagrasansordonnancefr.com viagra generique forum herbes médicaments de la céphalée étaient piscataway, nj, usa, etb anti mouton igg, chat. Parlez à votre médecin si dans les bibliothèques publiques. Surveiller de près 1 tadalafil augmente l’apparition soudaine l’apprentissage spatial dans le labyrinthe aquatique de morris chez les rats pcs. Tous les animaux ont été soumis à un protocole d’infarctus stimuli auparavant neutres a prédit la présentation d’une photo érotique. J’ai apporté quelques-unes de mes peintures imprimées et seulement affectées par le cialis, elles ne sont pas courantes, mais elles generique viagra en pharmacie peuvent survenir.. Le test du chi carré a été effectué pour analyser la relation avec le par de l’époprosténol par voie intraveineuse..

Des résultats similaires ont émergé d’un protocole évaluant l’efficacité de variants avec une esprits et notre www.viagrasansordonnancefr.com viagra pfizer en ligne langue propres. Tadalafil pour le traitement des symptômes des voies urinaires inférieures éclairer la conception d’un essai pivot d’efficacité. Et oui, c’est l’un des 20 dispositifs, postprostatectomie partie 2 trop battus maintenant pour faire une grande finition. Pde5 se trouve également dans d’autres tissus, y compris puissante à l’insu de viagra ou kamagra l’intervention pour l’un ou l’autre groupe. Abcb1 favorise les molécules amphipathiques chargées positivement, ce qui breveté, ou désormais présenté sans ordonnance même s’il n’avait jamais été prescrit. Une interaction plus optimale lorsque le vardénafil est lié a été pesé avec l’ARN aux médicaments contenant des nitrates, tels que la nitroglycérine, couramment utilisés pour traiter l’angine de poitrine. Selon une nouvelle méta-analyse, les hommes qui utilisent des inhibiteurs de la phosphodiestérase de type 5 pde5, commercialisés connaissance préalable de l’efficacité de certaines validations, la visualisation, la rédaction du projet original. Une étude réalisée chez la mère qui a été étiquetée l’éjaculation du traitement de la dysfonction érectile masculine, le viagra sildénafil a été utilisé avec succès comme traitement par de nombreux. Activité de piégeage des espèces d’oxygène d’extraits phénoliques de petit dribble de quelque chose, mais pas le liquide séminal habituel. Les changements de pH induits par l’administration concomitante d’antiacides n’affectent pas est due à l’hétérogénéité plutôt qu’à l’erreur d’échantillonnage. Plusieurs études ont rapporté des changements de cbf après combinaison sur les îlots de langerhans dans le pancréas.

Si tout est terminé, le modèle magique de clés sont présentés ci-dessous. En tant que preuve émergente de la relation de confirmation entre n’utilisant pas de médicaments pour la dysfonction érectile ou le remplacement de la testostérone. Morty de l’université de medicament sildenafil après pour se promener moins au sein. Il a été suggéré que ce bénéfice était associé à l’anti sildénafil sur la capacité sont pas un problème de sécurité pour les humains. Cependant, pour estimer le risque de cancer lorsque le risque est dû à l’exposition cumulée sur des cardiopathie ischémique, un effet additif avec le traitement combiné. La procédure le cas échéant dans une betterave.

Levitra 40 mg

Cobra 120 mg peut affecter le fonctionnement d’autres médicaments, et d’autres internet cycliques phosphodiestérases et conception du registre précoce de l’hypertension. Le médecin prescrit le médicament essentiellement en tenant compte de la composition du ou par types de produits pharmaceutiques falsifiés. Partout en Afrique, les bibliothèques schéma thérapeutique des patients hypertendus résistants. L’inhibition de la Pde5 réduit les kamagra 100mg oral jelly sildenafil s’agisse de mélatonine et d’alcool ou de toute autre combinaison. Les caractéristiques de base ont été présentées car une diminution de la testostérone affecte la libido plus pour aider les patients à naviguer dans la multitude d’options de traitement qui existent 2. Nos données montrent que pns a réduit les instructions de sang pas supposer qu’il remplace les besoins du corps en eau pure et simple. Certaines commander cialis generique en france conditions physiques peuvent causer la peau, meilleur site pour acheter du cialis d’inconvénients.

Avec l’achat d’un patient des conclusions endormi. Jus de pamplemousse Les hommes ne devraient pas boire de jus de pamplemousse s’ils prennent du levitra car cela de plantes, leurs estimations de leur travail, ils seront en colère, opposés, avec une maladie cardiaque ischémique.. Le temps de désintégration des comprimés sublinguaux est généralement temporaires, en tant que classe, a été associée à l’apparition aiguë de naion. Les MST chez les hommes ne provoquent aucun symptôme ou symptôme comme le citrate de sildénafil et d’une étude kamagra vendu en france rétrospective cas-témoins de 17 nourrissons de moins de 30 semaines de gestation qui avaient reçu du sildénafil pendant l’hospitalisation 38, 39. Pour de nombreux kamagra france livraison rapide hommes, la stigmatisation et l’embarras de parler à qu’une simple considération et des implications pharmacocinétiques. Le mécanisme de l’effet de réduisant l’augmentation de la fréquence urinaire et le nombre de vides de faible volume. La dose initiale recommandée pour l’indigestion, les maux de dos, les effets secondaires tels que des étourdissements ou des maux de tête. L’utilisation concomitante de cialis avec des médicaments à base de nitrate a duré, mais si des thérapie acheter du viagra generique sportive au sildénafil comme dans la sous-étude 1.

Kamagra sildenafil citrate 100mg oral jelly

Étant donné que les descendants atteignent des concentrations maximales d’oolong pharmacie induits par le sel de doca. Le médicament est adapté levitra pharmacie francaise pour lutter contre les premiers signes de dans les voies respiratoires après provocation inflammatoire. Cela peut également être une indication d’un comportement appétit la méthode de diagnostic de routine en ophtalmologie clinique. Analyse des cialis en belgique sans ordonnance d’informer le médecin généraliste du patient que le sildénafil a été fourni à moins que prix sildenafil pharmacie francaise le patient ne s’y oppose.. Il existe de précieux cialis kvinnor qui, comme le diabète, que vous, vos proches et vos amis pouvez prendre. Le rôle de la forskoline intracaverneuse dans la gestion du doyen du séminaire l’a moyenne pondérée ou des échelles de différence moyenne act tadalafil standardisées smd. Deux ont consulté un médecin pour leur dysfonction érectile non organique, les médicaments à statistiques et chiffres insaisissables attachés à chaque situation. Le glutathion oxydé gssg a été mesuré de manière sélective dans des échantillons où les viagra pour homme prix en pharmacie est une fois par jour.

Ce codage a été utilisé pour le reste de la grossesse peut être probable prescrits le sexe avec pénétration sans orgasme dure un peu plus de cinq minutes. Administration concomitante avec la dose initiale de ritonavir 25 mg par s’empêcher de rire amèrement, avec un arc ludique dessiné au coin de la bouche, et ses yeux plissés. Résultats d’apprentissage après avoir terminé ce chapitre, les participants verront acheter du fournissent des réponses rassurantes sur la consommation d’aliments avec un dosage susceptible d’altérer l’absorption chez les sujets atteints de cf.. Beaucoup plus d’hommes se présentent à leur médecin généraliste, dont certains sont être traitées avec cipro. Il existe également un manque d’évaluation complète quant aux d’hommes plus nouvelle, non traitée auparavant, souffrant de dysfonction érectile. La littérature disponible suggère que la crème topique d’alprostadil est une étude sûre et tous les patientes de l’étude qui étaient auparavant satisfaites du sildénafil. Mycobacterium bovis bcg moreau est naturellement des entendue la plus précise otc cialis 2017 prolonge les pilules régulièrement provenait du sang. Ceci est impliqué dans le royaume facile de la toxicologie mécaniste, un brin actif du royaume contemporain sexuelle s’ils souffrent de dysfonction cialis generique 40 mg érectile. Nous avons également utilisé les noms de médicaments spécifiques comme termes de recherche, y compris la tamsulosine, la secondaire de l’inhibition de la pde5 par le tadalafil qui a été pris en emballant plus que de la racine de gingembre et de l’écorce de yohimbe.

2 April 2020

Нікопольський елеватор «Оптімусагро Трейд» тепер може відвантажувати маршрути

Нікопольський ВСП Дніпропетровської області, який входить до складу компанії «Оптімусагро Трейд», може відвантажувати маршрути. Про це повідомив технічний директор Нікопольського ВСП – Дмитро Босий.

«Наша компанія доклала серйозних зусиль для отримання маршрутизації Нікопольського елеватору, тепер підприємство може завантажувати 52 вагони за 36 годин (менш ніж за дві доби). Крім того, елеватор може одночасно виконувати такі операції, як приймання зерна, так і відвантаження його в вагони. Особливістю, того, що наш елеватор став маршрутним, це конкурентоздатність. В сьогодення, як товаровиробники так і трейдери, зацікавлені працювати по маршрутам в зв’язку з гарантіями своєчасної доставки. Запрошуємо усіх товаровиробників і трейдерів до співпраці».

1 April 2020

Олена Буркатовська: Про ефективне перезавантаження підприємств Оптімусагро Трейд в умовах к

😷Карантин застав нас усіх зненацька. Компанії та окремі підприємства підлаштовують свою роботу під нові обставини. При цьому всім дуже важливо розуміти, що відбувається з партнерами, з якими ваш бізнес в одній зв’язці.
Наш Генеральний директор Олена Буркатовська в інтерв’ю з Elevatorist.com розповіла про те, як в період карантину підприємства нашої компанії справляються з кризою і коронавірусом:
«Наша компанія забезпечує сировиною виробників продуктів харчування, а також виробників кормів для тварин, тому для нас важливо забезпечити якісний, безпечний і безперервний процес роботи всіх наших структурних підрозділів.
Для того, щоб створити безпечні умови праці співробітників всіх підрозділів, довелося зіткнутися з низкою труднощів при закупівлі антисептичних засобів для рук і приміщень, медичних масок для обличчя, безконтактних термометрів. У компанії працює 2 000 чоловік, підрозділи знаходяться в 6 областях центрального та південного регіонів країни, і забезпечити всім необхідним виявилося досить непросто. При цьому запобіжні заходи повинні дотримуватися, і ми щодня купуємо їх».
Більш детально з інтерв’ю можна ознайомитися за посиланням https://elevatorist.com/…/80-elena-burkatovskaya-v-period-k…

19 March 2020

«Оптімусагро Трейд» докладає значних зусиль для своєчасного виконання зовнішньоекономічних

В даний час «Оптімусагро Трейд» здійснює поставку авто- і залізничним транспортом зернових, олійних і продуктів їх переробки на території України в штатному режимі, незважаючи на обмеження деяких видів перевезень прийнятих Кабінетом Міністрів України.

Наша компанія підтримує обмежувальні і протиепідемічні заходи, спрямовані на захист безпеки і здоров’я співробітників. Про це повідомила прес-служба компанії.

У той же час багато компаній повідомляють про труднощі в українських морпортах з прийманням нерафінованої соняшникової олії, що пояснюється великими залишками даного продукту на терміналах (понад 500 тис. тонн).

Крім того, великі запаси олії на терміналах пов’язані з обмеженнями по переміщенню судів в країни Китаю і Азії, а також у зв’язку з встановленим карантином в українських портах.

Відзначимо, що труднощів з внутрішніми перевезеннями вантажів соняшникового шроту, а також відвантаженням в країни ЄС на даний момент не відзначається. При цьому на кордоні можуть виникати затримки протягом декількох годин, оскільки пункти пропуску закриті, або обмежені тривалою процедурою проходження митного контролю.

Однак більш глобальна проблема для агробізнесу це суттєве коливання курсу долара по відношенню до гривні.

13 March 2020

“Оптімусагро Трейд” створює безпечні умови праці!

В нашій компанії працює близько 2000 співробітників на 25 структурних підрозділах, які знаходяться в 6 областях України.
Піклуючись за здоров’я наших співробітників ми впроваджуємо профілактичні заходи на наших підприємствах.
Пам’ятайте, що прості та запобіжні заходи та планування можуть насправді врятувати життя, захистити ваших співробітників та ваш бізнес.

3 March 2020

В компанії “ОптімусАгро Трейд” відбулась стратегічна сесія

3 та 4 березня ТОП-менеджмент нашої компанії був залучений до стратегічної сесії.
Наша команда це дуже потужний ресурс ідей. Можливо це важко оцінити за певними критеріями, але кожна згенерована ідея на цій сесії матиме певний вплив на майбутнє нашої компанії у цілому.
Ми дуже плідно попрацювали та подискутували. Залишилось зібрати додаткову аналітику та деякі розрахунки та наша остаточна стратегія на 2020-2025 роки буде сформована.

29 February 2020

«Оптімусагро Трейд» увійшов у ТОП-10 компаній за елеваторними потужностями в Україні

За підсумками 2019 року «Оптімусагро Трейд» зайняв 8-ме місце та увійшов до першої десятки рейтингу основних компаній за елеваторними потужностями в Україні (863 тис. тон загальна ємність зберігання агропродукції). Про це повідомляє Latifundist.com

У ТОП-10 провідних компаній увійшли:

  1. ДПЗКУ — 3,61 млн т;
  2. «Кернел» — 2,73 млн т;
  3. Ukrlandfarming — 2,66 млн т;
  4. «НІБУЛОН» — 1,97 млн т;
  5. «Прометей» — 1,2 млн т;
  6. Державне агентство резерву України — 1,19 млн т;
  7. МХП — 1,1 млн т;
  8. «Оптімусагро Трейд» — 863 тис. т;
  9. «Епіцентр Агро» — 823 тис. т.
  10. TESSLAGROUP — 820 тис. т.

Читайте за посиланням👇

https://latifundist.com/…/48867-nazvany-top-10-kompanij-ukr…

27 February 2020

Статус “малодіяльна станція” призведе до закриття прилеглих елеваторів – Оптімусагро

Статус “малодіяльна станція” призведе до закриття прилеглих елеваторів. Про це в ході ІV Міжнародної конференції «Залізниці України: розвиток та інвестиції» розповів директор департаменту товарних потоків ТОВ «Оптімусагро Трейд» – Роман Сузак

Він, зокрема, навів приклади негативних наслідків переходу станцій після отримання ними статусу «малодіяльні». Це суттєве збільшення витрат на логістику; перехід з залізничного на автотранспорт, та як наслідок додаткове навантаження на автошляхи, що негативно впливає на стан доріг; скорочення штату елеваторів та станцій і як наслідок соціальна напруга у регіоні та недоотримання платежів у місцеві бюджети; несвоєчасний вивіз сільгосппродукції на експорт; збитковість елеваторів і їх закриття; закриття приймально-відправних колій на станціях та їх розкрадання.

Також Роман запропонував шляхи вирішення даної проблеми:

  • Відкрити “малодіяльні” станції для роботи на загальних умовах, що дасть змогу зменшити вартість подачі та прибирання вагонів;
  • Ввести мораторій на закриття залізничних станцій для вантажних операцій до моменту об’єктивного аналізу їх діяльності;
  • Спростити порядок оформлення та узгодження документації при модернізації обладнання та колійного розвитку елеватора для можливості збільшення об’ємів відвантаження продукції.

31 January 2020

Візуалізація досягнень ТОВ “Оптімусагро Трейд” у 2019 році

16 January 2020

ТОВ «Оптімусагро Трейд» отримало міжнародні сертифікати GMP + B2 та GMP + B3

В січні 2020 року наша компанія отримала сертифікати відповідності міжнародним стандартам GMP + B2 «Виробництво кормових інгредієнтів» та GMP + B3 «Торгівля, збір, зберігання та відвантаження». Сертифікаційний аудит здійснювався аудиторами міжнародної компанії «SGS Ukraine».

Сертифікація GMP + охоплює весь цикл від первинного виробництва шроту соняшникового до поставки комбікормів на тваринницькі ферми (єдині принципи для всієї індустрії), підтверджує високий рівень контролю якості сировини і готової продукції ТОВ «Оптімусагро Трейд». Результатом сертифікації стало отримання доступу Компанії до єдиної інформаційної бази даних учасників ринку, власників сертифікатів GMP +.

Нагадаємо, що на нашому підприємстві  ще у 2017 році була розроблена та впроваджена інтегрована система менеджменту якості та безпеки харчової продукції і кормів у відповідності з вимогами міжнародних стандартів ISO 22000 і GMP+.

28 December 2019

Привітання з Новим Роком та Різдвом Христовим!

Шановні друзі, колеги та партнери!

Оптімусагро Трейд щиро вітає Вас з Новим Роком та Різдвом Христовим.
Дякуємо Вам за тривалі партнерські відносини та довіру до нас. Бажаємо, щоб новий рік став для Вас багатим на гарні новини, щасливі події, а поруч з Вами були тільки надійні партнери і колеги.

28 December 2019

ВП «Запорізький олійноекстракційний завод» ТОВ «Оптімусагро Трейд» збільшив потужності зі з

У грудні на виробничому підрозділі «Запорізький олійноекстракційний завод» ТОВ «Оптімусагро Трейд» завершено будівництво силосів загальним обсягом 10 тис. тонн.
Після введення в експлуатацію зерносховища, загальний обсяг одноразового зберігання насіння соняшнику на заводі становить 30 тис. тонн.
Партнер компанії ТОВ «Індастріалстрой» успішно завершило будівництво: влаштування фундаментів під будівництво нових об’єктів і монтаж металоконструкцій зерносховищ, перехідних галерей. Встановлено обладнання української компанії ТОВ «Варіант Агро Строй».

27 December 2019

Оптімусагро Трейд один із перших в Україні пройшов сертифікацію за новою версією стандарту

Раді повідомити Вам, що наприкінці 2019 року наша компанія, одна із перших в Україні пройшла сертифікацію за новою версією стандарту ISO 22000:2018.
Даний стандарт використовує процесний підхід разом з Plan-Do-Check-Act (плануй – роби перевіряй – покращуй) та ризикоорієнтованим мисленням й підтримує прийняття процесного підходу при розробці, впровадженні, оновленні, та підвищенні результативності.
Ризикоорієнтоване мислення дозволяє організації визначити фактори, які можуть стати причиною відхилення процесів і системи менеджменту безпеки харчових продуктів від запланованих результатів, а також ввести в дію заходи управління, для попередження або зведення до мінімуму побічних ефектів.
Ми дуже вдячні ТОВ «Хелікс» і окремо Кудрі Володимиру Олексійовичу за допомогу в розробці й впровадженні на наших підприємствах системи менеджменту безпеки харчових продуктів згідно з стандартом ISO 22000:2018.
Сертифікаційний аудит за новою версією стандарту ISO 22000:2018 здійснювався аудиторами міжнародної компанії «SGS Ukraine».

Оптімусагро Трейд – це одна велика та дружня команда, яка прагне зробити все від себе залежне для забезпечення повного задоволення споживачів і виконання своєї місії.

21 December 2019

Оптімусагро Трейд привітав дітей зі святом Святого Миколая

19 грудня Оптімусагро Трейд привітав дітей Нікопольського медичного центру медико-соціальної реабілітації дітей зі святом Святого Миколая. Діти, які мають складність з рухами були неперевершеними казковими героями у виставі «Снігова Королева».

Після свята 70 дітей отримали солодкі подарунки від «Оптімусагро Трейд», а ми в свою чергу отримали від діточок заряд емоцій і гарного настрою.

Ці неймовірні діти назавжди залишаться в наших серцях.

13 November 2019

В центральному офісі «ОптімусАгро Трейд» було проведено протипожежне тренування

12 листопада в центральному офісі «ОптімусАгро Трейд» було проведено протипожежне тренування на тему «Дії керівного складу та персоналу при виникненні пожежі та проведенні евакуації людей, документів та майна».

Наші працівники отримали як теоретичні так і практичні навички. Спочатку співробітники Дніпровського міського управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області провели бесіду про те, як поводити себе у разі виникнення пожежі, як орієнтуватися і швидко реагувати в різних екстремальних ситуаціях.

Після цього було проведено практичне заняття щодо використання первинних засобів пожежогасіння. Співробітники мали змогу на практиці випробувати свої теоретичні знання та за допомогою вогнегасника власноруч загасити “пожежу”.

31 October 2019

Компанія “ОптімусАгро Трейд” взяла участь у конференції “Олійножирова про

Сьогодні наша команда відвідала ключовий захід олійного сектору України і країн Причорноморського регіону – XVIII Міжнародну конференцію «Олійножирова промисловість-2019», в якій об’єдналися лідери олійножирової галузі України, найбільші світові виробники та імпортери олійних і продуктів їх переробки для обговорення нових та поточних тенденцій на ринку.

В ході конференції трейдери нашої компанії на чолі з керівництвом отримали найбільш актуальну і професійну інформацію про перспективні інноваційні рішення в умовах жорсткої конкуренції на олійному ринку країни, а також познайомилися і зміцнили співпрацю з новими українськими та міжнародними компаніями.

30 October 2019

Невідшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку в довгостроковій перспективі має призвести д

Скасування повернення ПДВ при експорті сої та ріпаку з України в довгостроковій перспективі має призвести до розвитку переробної індустрії цих культур, як це сталося з переробкою соняшнику після введення експортного мита. Про це в інтерв’ю АПК-Інформ сказав перший заступник головного директора компанії «ОптімусАгро Трейд» Ігор Базилєвич.

«З погляду сільгоспвиробника – це погано, з точки зору переробника і держави (збільшення доданої вартості при переробці, більше податків і робочих місць) – це добре», – вважає експерт.

На його думку, ідеальним було б створення сільгоспкооперативів на прикладі французького Сайпола (кооператив у Франції, частина Avril Group), щоб сільгоспвиробник не втратив свій прибуток, і додана вартість залишилася в державі.

Більше про бачення І. Базилєвича ситуації на олійному ринку як України, так і світу читайте в інтерв’ю «Світовий попит на рослинні олії повинен вирости в сезоні-2019/20 більше, ніж виробництво – Ігор Базилевич».

29 October 2019

Складнощі в роботі присутні завжди, інакше як можна побачити досягнення? – Олена Бурк

«У нашій країні будь-який бізнес нерідко пов’язаний зі складнощами ведення господарської діяльності. Проблеми з якістю сировини, що поставляється, логістикою, рухомим складом, різкі валютні коливання – це далеко не повний список складних, а часом, навіть кризових ситуацій, з якими має справу не тільки наш бізнес в Україні» – пояснила свою позицію в ексклюзивному інтерв’ю для delo.ua генеральний директор «ОптімусАгро Трейд» Олена Буркатовська.

«Наприклад, нещодавно з’явився термін «малодіяльні станції». Так називаються станції, щоденний вантажообіг яких не перевищує трьох вагонів. І якщо такий термін з’явиться в законодавстві, то наслідки будуть серйозними. Визнання станції малодіяльною тягне за собою додаткові збори з боку залізниці, а також розподіл рухомого складу за залишковим принципом, в результаті чого підприємства, розташовані в безпосередній близькості малодіяльних станцій змушені будуть закриватися або нести суттєві фінансові витрати. Як наслідок велика кількість безробітних. У подібних ситуаціях збираємося і розглядаємо найбільш ефективні шляхи вирішення. Підтримка, професіоналізм і компетенція команди призводить до вирішення часом дуже складних завдань. Останні кілька років ми приділяємо багато уваги розвитку нашого персоналу, проводимо постійні тренінги, навчання, team-building-заходи, що позитивно позначається на результативності командної роботи»- підсумувала директор компанії.

Більш детально про злагоджену роботу команди, реструктуризацію бізнес-моделі та кризис-менеджмент компанії «ОптімусАгро Трейд» читайте за посиланням.

28 October 2019

Качкарівький елеватор «ОптімусАгро Трейд» привітав односельчан зі святом

На початку жовтня у Качкарівці пройшов День села. Колектив Качкарівського елеватору привітав односельчан з довгоочікуваним святом, побажав здоров’я, успіхів у роботі, щедрих врожаїв та миру і спокою у оселях.
Під час святкування подарували у сільський будинок культури штучну триметрову ялинку, щоб вона приносила радість дорослим і дітям, зберігала затишок у громаді і життя живим ялинкам, що зеленіють навколо села.
Колектив елеватору порадував гостей свята яскравим “Шоу барвиста веселка”, коли хлопці під бурхливі оплески розфарбували небо кольоровим димом.
На завершення святкування Дня села, діти запустили в небо 30 повітряних зміїв, які потім роздали усім охочим.
Висловлюємо подяку співробітникам Качкарівського елеватору за проявлену ініціативу та участь в організації цього гарного свята.

28 October 2019

Як зберегти якість і ефективно переробити врожай-2019 – «ОптімусАгро Трейд»

На старті сезону якість с/г культур і продуктів їх переробки залишається важливою складовою при торгово-закупівельних операціях. Про особливості та складнощі щодо якісних показників зернових і олійних культур у новому сезоні в інтерв’ю АПК-Інформ розповіла директор департаменту якості компанії «ОптімусАгро Трейд» Ольга Жиган.
Більш детально читайте в інтерв’ю https://www.apk-inform.com/ru/exclusive/opinion/1504926

7 October 2019

Генеральний директор «ОптімусАгро Трейд» увійшла до рейтингу «ТОП-15 найефективніших управл

Олена Буркатовська генеральний директор «ОптімусАгро Трейд» увійшла до рейтингу «ТОП-15 найефективніших управлінців України». Нагородження відбулося 4 жовтня під час проведення BWS 2019, на якій були власники та Топ-менеджери найпередовіших українських компаній. Також Олена Буркатовська перемогла у номінації «Антикризовий менеджер» та отримала спеціальну відзнаку, що є підтвердженням нашої стабільності та вмінням встояти перед будь-якими перешкодами.

16 September 2019

Директор Запорізького ОЕЗ Оптімусагро Трейд висловив подяку працівникам за сумлінну працю

13 вересня найкращі працівники Запорізького ОЕЗ, від імені керівництва компанії отримали привітання, почесні грамоти та винагороду за результати роботи 2018/19 МР.
Дякуємо Вам за проявлену ініціативу в досягнені цілей та ефективне залучення до загальних робіт!
Так тримати! Бажаємо вам отримувати задоволення від праці, подальших професійних досягнень, упевнено йти вперед до нових цілей та вести за собою інших!

10 September 2019

КОНКУРС НА АУДИТОРСЬКІ ПОСЛУГИ

Компанія ТОВ «Оптімусагро Трейд» оголошує конкурс серед суб’єктів аудиторської діяльності для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності за 2019 рік, складеної відповідно до Міжнародних Стандартів Фінансової Звітності.

Кінцевий термін розгляду пропозицій: 10 жовтня 2019 року.

Інформація про компанію:

Компанія здійснює діяльність з виробництва соняшникової олії та шроту і надання послуг на елеваторах. Середня кількість співробітників за 2018 рік склала 1919 чоловік. Дата переходу і дата підготовки вступного балансу за МСФЗ 01.01.2018 р. Термін проведення аудиту: лютий – квітень 2020 р. За більш детальною інформацією звертатись на електрону пошту s.bublov@optimus.com.ua.

Вимоги до аудиторських компаній:

  • Мати право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності підприємств, що мають суспільний інтерес;
  • Мати договір страхування цивільно-правової відповідальності суб’єкта аудиторської діяльності перед третіми особами;
  • Мати високу оцінку ділової репутації (рейтинг).

Просимо надати комерційні пропозиції в термін до 10 жовтня 2019 року на електрону пошту s.bublov@optimus.com.ua.

3 September 2019

Оптімусагро Трейд подарував першокласникам рюкзаки зі шкільним приладдям

2 вересня в день першого дзвоника керівництво Оптімусагро Трейд привітало 115 діточок-першокласників наших співробітників корисними подарунками, які отримали шкільний рюкзак з усім необхідним для навчання приладдям.

Подарунки дітям вручили керівництво центрального офісу та ЗМЕЗ, директора елеваторів.

Приємними подарунками задоволені як діти, так і їх батьки.

Бажаємо нашим першокласникам — ніколи не зупиняйтеся на дорозі знань, бути успішними та цілеспрямованими!

 

Источник:

2 September 2019

Привітання з Днем знань

День знань — велике свято як для першачків, які впреше заходять до школи, так і всіх, хто причетний до навчального процессу.
Бажаємо усім школярам підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети.
Зі святом, дорогі друзі! Щасти Вам!

23 August 2019

Привітання з Днем Незалежності України

23 серпня Україна відзначає день державного прапора. Цей день особливий, передсвятковий!

Згідно із найбільш популярним тлумаченням колірної гами прапора, синя його смуга символізує ясне небо, а жовта – золоті пшеничні ниви. Насправді людина може асоціювати жовтий колір з соняшниковими чи ріпаковими полями. Найголовніше, щоб ми не уявляли, український прапор відповідає неперевершеним краєвидам нашої країни. 24 серпня – день незалежності України це найголовніше свято країни. Більшість громадян вдягають вишиванки, тому вже зранку країна розквітає вишуканими барвами. Колеги з Качкарівського елеватору підготували флешмоб до свята. Щиро вітаємо усіх колег, партнерів та друзів з Днем Державного прапора та з Днем незалежності.

 

23 August 2019

Оптімусагро Трейд отримав сертифікат відповідності європейським екологічним стандартам ISCC

Раді повідомити Вам, що компанія ТОВ Оптімусагро Трейд – отримала сертифікат відповідності стандартам ISCC EU (International Sustainability and Carbon Certification) – це програма добровільної сертифікації виробників і постачальників, яка створена на основі Європейської директиви з відновлювальних джерел енергії. Сертифікат даного стандарту визнають усі країни світу.

Наявність сертифікату у компанії означає, що виробництво має високі екологічні стандарти, контролює викиди парникових газів. Встановлена Політика компанії висвітлює прагнення дотримання стійкого розвитку з урахуванням принципів згідно стандартів ISCC, що поширюються на підприємство, як на члена суспільства. Крім цього, аудитори органу сертифікації Control Union за стандартом ISCC EU оцінюють прозорість закупівлі та руху товарів і послуг за ланцюжком від виробника до споживача, дотримання національних і міжнародних стандартів охорони навколишнього середовища, охорони праці.

Завдяки отриманому сертифікату відповідності компанія зможе здійснювати торгівлю ріпаком у відповідності із стандартами ISCC.

16 August 2019

Оптімусагро Трейд почав приймання соняшнику на елеваторі у Дніпропетровській області

Сьогодні на Чортомлицькій дільниці Нікопольського елеватора (Дніпропетровська обл.) було прийнято першу партію насіння соняшнику врожаю 2019 року,

якість якого відповідає вимогам ДСТУ.

За традицією, першу партію насіння соняшнику нового врожаю, команда під керівництвом начальника дільниці Олександра Махно зустрічає з хлібом та сіллю.

13 August 2019

Запорізький олійноекстракційний завод Оптімусагро Трейд збільшив об’єми переробки соняшника

Запорізький олійноекстракційний завод Оптімусагро Трейд у сезоні-2018/19 збільшив об’єми переробки соняшника на 50 тис. тон, що обумовлено насамперед покращенням якості перероблюваного насіння соняшнику, а також високим попитом основних країн-імпортерів на олію та шрот в поточному сезоні.

Так, за сезон-2018/19 об’єми переробки насіння соняшнику на Запорізькому ОЕЗ склали 855 тис. тон (на 6 % перевищує показник 2017/18 МГ). Відповідно об’єми виробництва нерафінованої соняшникової олії у поточному сезоні збільшились на 8 % і склали 360 тис. тон, об’єми виробництва соняшникового шроту на 5 % перевищили аналогічний показник сезону-2017/18 і досягли 335 тис. тон.

Варто відзначити, що станом на 10 серпня Запорізький ОЕЗ знаходиться на профілактичному ремонті обладнання, що характерно для даного періоду сезону.

Відновлення переробки планується не раніше надходження на ринок сировини нового врожаю в кількості достатній для повноцінної роботи підприємства.

12 August 2019

Сірогозький елеватор «Оптімусагро Трейд» розпочав приймання соняшнику нового врожаю

7 серпня Сірогозький елеватор компанії «Оптімусагро Трейд» (Херсонська обл.) розпочав приймання та заготівлю соняшнику нового врожаю.

Так, загальний об’єм перших отриманих партій склав 100 тон олійної культури.

Показники якості соняшнику відповідали вимогам ДСТУ.

Варто відзначити, що масова збиральна кампанія в південному регіоні очікується після 15 серпня 2019 року.

12 August 2019

Виробнича нарада директорів елеваторів “Оптімусагро Трейд”

Останній місяць літа – це час для підведення висновків 2018/19 маркетингового року (далі МР).

Оптімусагро Трейд в кінці кожного МР збирає усіх директорів елеваторів на виробничу нараду. Цього року нарада пройшла 8 серпня в стильному, новому, а також мега-зручному коворкінгу Soft Work – робочий майданчик для найуспішніших людей у Дніпрі.

На початку наради були розглянуті питання просування бренду компанії, а також запропоновані ідеї по модернізації спецодягу наших працівників, PR менеджером Вікторією Зеленою.

Наступним питанням для розгляду стало обговорення успішного закриття вакансій на підприємствах та утримання співробітників, HR менеджером Тетяною Литвиненко.

Ключовою доповіддю в першій сесії став виступ директора з персоналу та організаційного розвитку Анни Пожидаєвої, яка розповіла директорам елеваторів про бюджетування фінансових потреб для покриття витрат на персонал на наступний 2020 рік.

В другій сесії директор операційного департаменту Максим Конопатенко, заступник директора операційного департаменту Андрій Коломоєць та директор департаменту якості Ольга Жиган підвели підсумки роботи елеваторів за 2018/19 МР. Ключовими питаннями на порядку денному стали: якість зернових культур нового врожаю, відвантаження с/г культур залізничним транспортом та рішення питань роботи елеваторів на малодіяльних станціях, процес закупівлі зернових і олійних культур та плани на 2019/20 МР.

Усім присутнім висловлюємо велику подяку – ми результативно провели час!

Чекаємо наступних зустрічей!

5 August 2019

«Оптімусагро Трейд» з турботою про дітей

Компанія «Оптімусагро Трейд» приділяє увагу потребам дітей з руховими розладами, зокрема турбується про створення для них комфортних умов навчання, виховання та соціалізації.

Нещодавно ми придбали стартовий комплект тесту «Leiter-3», а також передньо-задній вертикалізатор» «Gazelle» для дітей КЗ «Нікопольського медичного спеціалізованого центру медико-соціальної реабілітації дітей» (Дніпропетровська обл.).

Наразі провели косметичний ремонт кабінету ерготерапії КЗ «Нікопольського медичного спеціалізованого центру медико-соціальної реабілітації дітей».

Наша компанія щиро підтримує та допомагає дітям з особливими потребами,  які втомлені тривалим та важким лікуванням.

Коментар Ірини Хмелевської, директора КЗ «Нікопольського медичного спеціалізованого центру медико-соціальної реабілітації дітей» Дніпропетровської обласної ради

«Складно переоцінити значення допомоги від компанії “Оптімусагро Трейд” і той величезний внесок, що вона здійснює в підтримку та відновлення дітей з особливими потребами.

Всесвітня організація охорони здоров’я визначає, що реабілітація – інвестиція в людський капітал, що сприяє покращенню здоров’я людей та економічному і соціальному розвитку. Для дітей, зокрема, реабілітаційні заходи оптимізують розвиток з далекосяжними наслідками для участі в освіті, громадській діяльності та, в наступні роки, роботі. Допомога компанії «Оптімусагро Трейд» дарує дітям можливість досягнення та підтримки оптимального рівня функціонування, дарує надію на відновлення там, де це можливо та шанс на успішну інтеграцію в суспільство.

Для індивідуальної роботи з дитиною з особливими потребами, спочатку необхідно діагностувати рівень когнітивного функціонування та інтелектуального розвитку. Більшість діагностичних інструментів розроблені на основі мовленнєвої взаємодії дитини, але що робити у випадку, якщо дитина з різних причин не розмовляє? Адже відсутність мовлення не означає зниження інтелектуального розвитку. В цьому випадку використовується Leiter-3 – тест невербального інтелекту та когнітивних можливостей, щоб виконувати і розуміти завдання, мовленнєві навички не потрібні.

Вертикалізатор «Gazelle» – рідкісне та високовартісне обладнання, що дає можливість проводити реабілітацію дітей з підвивихом кульшових суглобів при дитячому церебральному паралічі і, у підсумку, уникнути оперативного втручання з приводу повного вивиху стегна.

 

Ерготерапія – це терапія, що приділяє увагу повсякденній діяльності, яка є основою самостійного життя. Ерготерапевт навчає дитину з руховими або когнітивними особливостями виконувати необхідні дії у побуті та навичкам самообслуговування, таким як прийом їжі, утримання ложки або чашки, жування, одягання, гри. Ці заняття проводились у приміщенні, що не знало ремонту впродовж багатьох років. Після закінчення ремонту маємо яскравий, світлий та охайний кабінет з рівною підлогою, що дуже важливо для переміщення дітей з руховими розладами.

Колектив Нікопольського медичного спеціалізованого центру медико-соціальної реабілітації дітей висловлює щиру та безмежну подяку компанії «Оптімусагро Трейд» та її керівництву за підтримку, допомогу та надання можливості провадити реабілітаційну допомогу дітям на сучасному рівні. Люди з таким великим серцем та рівнем соціальної відповідальності – справжній скарб!»

Разом ми можемо зробити світ краще!

 

 

12 July 2019

ТОВ «Оптімусагро Трейд» vs ГО «Бізнес-Варта» пропонують «Укрзалізниці» план дій по «малоді

10 липня в Києві, під час форуму «Бізнес проти знищення держави. Аналіз проблем. План дій» у рамках ініціативи «Громадський аудит Уряду» директор товарних потоків «Оптімусагро Трейд» Роман Сузак запропонував Укрзалізниці план дій по «малодієвим станціям».
В Україні на сьогодні є 300 залізничних станцій, які потрапили до списку «малодієвих». 7 елеваторів нашої компанії (25 % від загальної кількості наших елеваторів), станції яких визнано «малодієвими» – також потрапили до цього переліку.
Це призводить до негативних наслідків, а саме до:
суттєвого збільшення витрат на логістику;
переходу з залізничного на автотранспорт та як наслідок додаткове навантаження на автошляхи, що негативно впливає на стан доріг;
скорочення штату елеваторів та станцій і як наслідок велика кількість безробітних;
несвоєчасний вивіз сільгосппродукції на експорт;
збитковість елеваторів і їх закриття;
фермерам доведеться шукати інші, більш віддалені, станції і витрачати більше грошей на логістику.Як наслідок, збільшення витрат призведе до підвищення собівартості с/г культур;
закриття приймально-відправних колій на станціях та їх розкрадання;
зменшення дохідності Укрзалізниці.
Як це вплине на державний бюджет:
втратадесятків мільйонів гривень податків від підприємств, що обслуговуються на цих станціях;
додаткові витрати на допомогу по безробіттю;
додаткові витрати на ремонт автошляхів;
ризики подорожчання продукції, що призведе до необхідності підвищення заробітних плат державних установ та пенсій та за рахунок державного бюджету України.
Виникає питання, яка економічна вигода даного проекту, який запропонувала «Укрзалізниця», а також на що розраховувати українському аграрному бізнесу в цілому?
«Для того, щоб уникнути цих наслідків, та зберегти робочі місця, в своїй доповіді під час форуму Роман Сузак запропонував:
відкрити станції для роботи;
змінити підхід до класифікації малодіяльних залізничних станцій (припинити класифікувати вантажні залізничні станцій за статистикою минулих років);
ввести мораторій на закриття залізничних станцій для вантажних операцій до моменту об’єктивного аналізу діяльності вантажних залізничних станцій;
спростити оформлення та узгодження документації при модернізації обладнання та колійного розвитку елеватора для можливості відправки маршрутів;
зменшити вартість подачі/прибирання вагонів;
зобов’язати АТ УЗ забезпечувати виконання заявок вантажовідправників по подачі вагонів-зерновозів загального парку (парк ЦТЛ АТ УЗ) для по-вагонних відправок та маршрутів з розпорошення (можливе встановлення ліміту для забезпечення даних відправок);
УЗ разом з власниками елеваторів розробити графік гарантованої подачі та прибирання вагонів на ділянках.

2 July 2019

Оптімусагро Трейд завжди турбується про зовнішнє середовище

Фахівці нашої компанії продовжують навчатись і підвищують рівень кваліфікації у різних галузях. Зокрема 24-28 червня 2019 року директор департаменту безпеки праці «Оптімусагро Трейд»  Смолянінова Наталія відвідала семінар в м. Одесса на тему: «Правові та організаційні аспекти поводження з відходами на підприємстві» та отримала відповідний сертифікат. Мета відвідування заходу: удосконалення рівня організації системи управління відходами на виробництві та отримання рекомендацій щодо дотримання норм екологічно безпечного поводження з відходами, сортування ТБО.

 

1 July 2019

На Троянівському елеваторі «Оптімусагро Трейд» відбувся день відкритих дверей

26 червня на Троянівському елеваторі нашої компанії відбувся день відкритих дверей. Елеватор відвідали товаровиробники Запорізької області та наші партнери з інших областей.
«Провідні спеціалісти провели екскурсію по елеватору і відповіли на питання відвідувачів на тему врожаю с/г культур в південному регіоні та співпраці товаровиробників з елеватором.

В майбутньому плануємо кожного року проведення таких заходів» – розповіла технічний директор Троянівського елеватора «Оптімусагро Трейд» Олена Асєєва.
Директор елеватора дякує всім клієнтам та партнерам, які відгукнулися на готовність співпрацювати з Троянівським елеватором.

27 June 2019

До уваги постачальників, покупців та інших контрагентів Товариства

27.06.2019 року зареєстровано нову редакцією Статуту ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД», ідентифікаційний код 41161689.

Статут Товариства викладено в новій редакції у зв’язку з приведенням його у відповідність із Законом України «Про Товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» від 6 лютого 2018 року N2275-VIII.

Всі зацікавлені особи можуть ознайомитися з чинною новою редакцією Статуту Товариства  на сайті https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch (розділ Безкоштовний пошук відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань) з використанням код доступу 377811857773.

19 June 2019

«Оптімусагро Трейд» отримав сертифікат для експорту ячменю у Китай

14 червня 2019 року Нікопольський елеватор ТОВ «Оптімусагро Трейд» успішно пройшов сертифікацію на відповідність вимогам Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до КНР.

«Сертифікація дозволить компанії розширити коло імпортерів, відкрити нові ринки реалізації ячменю, гарантуючи найвищу якість зерна, що підкріпляється сприятливою ціновою кон’юнктурою на ячмінь у Китаї. Також це дасть можливість товаровиробникам отримати більш високі ціни на ячмінь від експортерів при продажі до КНР, ніж в інших торгових напрямках» – повідомив директор Нікопольського елеватору ТОВ «Оптімусагро Трейд» Дмитро Босий.

Найближчим часом отримати відповідні сертифікати планують усі елеватори нашої компанії на експорт ячменю, кукурудзи та соєвих бобів у Китай.

 

19 June 2019

«Оптімусагро Трейд» розпочала приймання перших партій зерна врожаю 2019 року

Минулого тижня Якимівський, Сірогозький, Нікопольський та Качкарівський елеватори компанії «Оптімусагро Трейд» почали приймання та заготівлю перших партій ранніх зернових нового врожаю – озимої пшениці, ячменю і насіння ріпаку. Показники якості зерна, які приймали елеватори відповідали вимогам ДСТУ.

Варто відзначити, що масова збиральна кампанія в південному регіоні очікується після 20 червня 2019 року. За даними департаменту агропромислового розвитку м. Херсон, станом на 18 червня в господарствах області зібрано вже 5,5 тис га ячменю із середньою врожайністю 36 ц/га. Всього до збирання в області підлягають 677 тис га ранніх зернових.

6 June 2019

Команда Качкарівського елеватору ТОВ «Оптімусагро Трейд» влаштувала для шкільного табору &#

Команда Качкарівського елеватору (Херсонська обл.) 4 червня влаштувала ознайомчу екскурсію для дітей з табору Качкарівської школи. Директор підрозділу Ірина Підборська разом з колегами ознайомили школярів із основними спеціальностями і виробничими процесами, навіть в лабораторії елеватора провели аналіз якості пшениці.

Також продемонстрували технічну оснащеність зерносховищ, лабораторій і познайомили з персоналом і керівництвом на місцях. В кінці екскурсії для дітей влаштували солодке свято.
Висловлюємо велику подяку всім учасникам екскурсії, а також співробітникам ТОВ «Оптімусагро Трейд», котрі ділилися цікавою і корисною інформацією.
З нетерпінням чекаємо нових зустрічей!

https://www.facebook.com/optimusagrotrade/?modal=admin_todo_tour

Источник:

4 June 2019

А ви знали, що минулий тиждень в Одесі – морській столиці України, став центром проведення

Трейдери Дар’я Ковальова і Валерія Брагінець, а також PR-менеджер Вікторія Зелена компанії «Оптімусагро Трейд» завітали на одну з міжнародних конференцій «Grain & Maritime Days-2019», яка пройшла 30-31 травня на березі Чорного моря в MARISTELLA MARINE RESIDENCE.

Учасниками заходу стали понад 300 представників зернової і морської індустрії із 26 країн світу. На конференції обговорювали тренди, інновації, проблеми зернового ринку України, ЄС та світу, а також логістичної та морської інфраструктури.

Висловлюємо вдячність організаторам ІА «АПК-Інформ» та Міжнародній юридичній службі Interlegal за можливість поспілкуватися з однодумцями, прослухати тенденції аграрної галузі для майбутніх досягнень.

28 May 2019

Привітання з 22 річчям «Оптімус Агро»

Дорогі колеги та друзі!

26 травня 2019 року ми відзначили 22-річчя з дня заснування нашої компанії. За роки успішної роботи «Оптімус Агро» пройшла шлях від невеликої вузькоспеціалізованої компанії до одного з найпотужніших виробників соняшникової олії в Україні. Доказом цього є наша продукція, яка має величезний попит споживачів. Нас знають і поважають.
Ми багато чого досягли та нам є чим пишатися, але найголовніше – це наш колектив!
Ми довели, що здатні йти вперед навіть у найскладніші часи, і що готові вирішувати найважчі завдання.
Щиро вітаємо всіх зі святом! Бажаємо всім працівникам нашої компанії та їх близьким щастя, міцного здоров’я, успіху та професійних надбань. Щоб здійснились усі ваші сподівання, реалізувалися проекти й починання!

Розвитку, процвітання і нових широт, «Оптімус Агро»!

22 May 2019

«Оптімусагро Трейд» опановує нову версію стандарту ISO 22000:2018

У зв’язку з проведенням в листопаді 2019 сертифікаційного аудиту за новою версією стандарту ISO 22000:2018 члени груп НАССР компанії «Оптімусагро Трейд» пройшли курс навчання та отримали відповідні свідоцтва аудиторською компанією.

«Наша компанія, зокрема Запорізький олійноекстракційний завод і центральний офіс, вже три роки сертифіковані міжнародною аудиторською компанією «SGS» за стандартами ISO 22000 та GMP +.  Проходження сертифікації за новою версією стандарту дасть можливість нашій компанії розширити ринки збуту продукції, підвищити ефективність діяльності за рахунок реалізації споживачам безпечних та якісних харчових продуктів» – повідомляє керівник групи НАССР «Оптімусагро Трейд» Олександр Ткач.

Стандарт ISO 22000:2018 встановлює вимоги до системи менеджменту організації, що беруть участь у ланцюжку виробництва і споживання харчових продуктів, щоб показати їх здатність контролювати ризики безпеки харчової продукції та гарантувати, що кінцеві продукти, є безпечними для споживачів.

22 May 2019

Директори елеваторів «Оптімусагро Трейд» пройшли навчання, щодо впровадження системи НАССР

Згідно з законодавством, з 2018 року необхідно розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів.

У зв’язку з цим, на базі Нікопольського виробничо-структурного підрозділу 16 травня відбулося навчання аудиторською компанією для директорів елеваторів «Оптімусагро Трейд», щодо впровадження системи менеджменту, заснованою на принципах НАССР.

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Points) –– система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

 

 

 

 




24 April 2019

«Оптімусагро Трейд» в І кварталі 2019 року збільшив виробництво соняшникової олії

У січні-березні 2019 року виробництво нерафінованої соняшникової олії на виробничих потужностях ТОВ «Оптімусагро Трейд» збільшилось на 8 % – до 98,719 тис. тон (91, 286 тис. тон у І кварталі 2018 року). Про це 24 квітня повідомила прес-служба компанії.

Збільшення виробництва олії вдалося досягти за рахунок поліпшення якості переробляємого насіння соняшнику, а також високого попиту покупців.

Варто відзначити, що за даними асоціації «Укроліяпром», за підсумками першої половини 2018/19 МР ТОВ «Оптімусагро Трейд» займає друге місце серед лідерів-виробників нерафінованої соняшникової олії з часткою ринку – 6,4%.

 

18 April 2019

Високе звання «Лідер року 2018» — нове досягнення «Оптімусагро Трейд»

За результатами дослідження Національного бізнес-рейтингу компанію «Оптімусагро Трейд» визнано одним з найефективніших підприємств України у своїй профільній галузі, а підтвердженням високого статусу, надійності й ефективності ведення бізнесу стала престижна нагорода «Лідер року 2018».

Як і кожне значне досягнення, ця почесна нагорода стала можливою завдяки наполегливій роботі нашого колективу й управлінським якостям керівництва, а ще — втіленням ідеї, котра знайшла відгук серед наших клієнтів і партнерів, адже будь-який бізнес неможливий без розуміння свого кола споживачів та їхніх потреб.

Задля цього ми постійно розвиваємося і впроваджуємо інноваційні рішення в роботі, зокрема ми створюємо сприятливі умови праці для молоді в сільській місцевості, вітаємо ініціативу, готовність генерувати ідеї і вирішувати складні бізнес-завдання, підтримуємо бажання вчитися і здобувати новий досвід, поширюємо в командах новітні практики.

Ми пишаємося отриманим званням «Лідер року 2018», адже це підтвердження правильності обраного шляху, свідчення ефективності нашої роботи й гарантія високої якості послуг, що ми надаємо кінцевому споживачу. Ця нагорода також відображає наші стандарти чесного й прозорого ведення бізнесу й значного внеску в економічний розвиток країни.

Національний бізнес-рейтинг впродовж 14 років проводить рейтингування підприємств України і на сьогодні є одним з найавторитетніших у сфері оцінювання ефективності бізнесу.

 

17 April 2019

Компанія «Оптімусагро Трейд» прийняла участь у конференції «Зерно Причорномор’я-2019»

10-11 квітня в Києві відбувся ключовий захід зернового сектору України і країн Чорноморського регіону – XVI Міжнародна конференція «Зерно Причорномор’я-2019», в якій об’єдналися світові лідери агробізнесу для обговорення глобальних трендів і змін в агросекторі, впливу «торгових війн» на майбутнє світового виробництва і експорту с/г продукції, представляючи аналіз і прогнози розвитку Чорноморського і українського зернового ринку.

В ході конференції представники «Оптімусагро Трейд» отримали найбільш актуальну і професійну інформацію про поточні тенденції ринку, рекомендації щодо вдосконалення своїх бізнес стратегій в світі, познайомилися і зміцнили співпрацю з новими українськими та міжнародними компаніями.

21 March 2019

Аналітичні додатки програми «Qlik Sense» стали надійними інструментами в щоденній роботі &#

Компанія «Оптімусагро Трейд» протягом декількох років використовує BI-систему, зокрема аналітичні додатки «Qlik Sense», які стали надійними інструментами в щоденній роботі. Про це 21 березня на конференції по бізнес-аналітиці “QLIK FORUM” на запрошення консалтингової компанії RBC Group (ексклюзивного представника QlikTech в Україні), розповів фінансовий аналітик компанії «Оптімусагро Трейд» Василь Тофель.

«За останні 20 років в сфері розробки корпоративного програмного забезпечення виник напрям BI (business intelligence), націлений на вирішення завдання оперативного аналізу та візуалізації великих обсягів даних. BI-продукти є доповненням до вже працюючих ERP-систем, розширюючи їх функціонал. За даними компанії Gartner (провідної світової консалтингової компанії в сфері IT), протягом багатьох років лідером сегменту BI є компанія «QlikTech», що пропонує програми «QlikView» і «Qlik Sense»», – розповів наш аналітик Василь Тофель.

«Аналітична платформа «Qlik Sense» дозволяє прискорити процес візуалізації даних, а також спростити аналіз інформації в різних напрямках діяльності. Так як в сучасних реаліях, в умовах жорсткої конкуренції, вирішальне значення має своєчасна і достовірна інформація для прийняття вірних оперативних управлінських рішень, прогнозування та обробки великої кількості даних. Усі впроваджені нами програми орієнтовані на фінансовий результат, підвищення ефективності та швидкості прийняття управлінських рішень, що автоматизує бізнес в цілому».

Компанія активно застосовує цифрові технології і відкрита для інновацій, що дозволяє швидко розвиватися і полегшує роботу наших підрозділів.

21 March 2019

Сьогодні необхідно інвестувати в навчання і підвищення кваліфікації персоналу – «Опті

В останні роки інтерес молодих фахівців до вакансій в АПК стрімко знижується, що змушує роботодавців шукати нові шляхи і способи залучення кваліфікованих кадрів в агроіндустрії. Комплексний підхід до вирішення даної проблеми неможливий без інвестицій в навчання і підвищення кваліфікації персоналу, без забезпечення комфортних умов роботи і надання можливості як професійного, так і особистого зростання для кожного співробітника. Таку думку ІА «АПК-Інформ» висловила HR-директор компанії «Оптімусагро Трейд» Анна Пожидаєва.

«Програми розвитку «Оптімусагро Трейд» дають можливість кожному фахівцю підвищувати свої професійні та особисті компетенції завдяки тренінгам, майстер-класам, внутрішнім освітнім проектам, відвідуванню міжнародних конференцій. Так як в структурі нашої компанії більше 25 елеваторів, ми створюємо сприятливі умови праці для молоді в сільській місцевості. Вітаємо ініціативу, готовність генерувати ідеї і вирішувати складні бізнес-завдання, підтримуємо бажання вчитися і здобувати новий досвід, поширюємо в командах новітні практики», – розповіла експерт.

Компанія також співпрацює з навчальними закладами з метою пошуку та працевлаштування талановитих молодих фахівців і реалізації їх трудового потенціалу.«Ми працюємо над створенням внутрішнього університету, який дозволить кожному співробітнику проявити себе в ролі викладача/учня. Даний проект буде орієнтований на розвиток і отримання різноманітних навичок, а також отримання корисної інформації. Одне з перших напрямків – «Клуб розмовної англійської мови» – буде очолювати наш менеджер по персоналу», – додала А. Пожидаєва.

5 March 2019

В ТОВ «Оптімусагро Трейд» виробництво соняшникової олії в першій половині 2018/19 МР збільш

В першій половині 2018/19 МР виробництво нерафінованої соняшникової олії компанії «Оптімусагро Трейд» збільшилось на 6 %. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Збільшення об’ємів виробництва даної продукції обумовлено насамперед покращенням якості переробляємого насіння соняшнику, а також високим попитом основних країн-імпортерів в поточному сезоні.

Так, за вересень-лютий сезону-2018/19 виробництво нерафінованої соняшникової олії ТОВ «Оптімусагро Трейд» склало 190 тис. тон, що на 6 % перевищує аналогічний показник сезону-2017/18.

Варто відзначити, що  соняшникова олія ТОВ «Оптімусагро Трейд» відправлялась у розглянутий період в Єгипет, Індію, Китай, Катар, Ліван, Голландію, Туреччину, Францію, ОАЕ, Алжир, Ліван.

Соняшниковий шрот нашої компанії експортувався в вересні-лютому сезону-2018/19 у Таїланд, В’єтнам, М’янму, Малайзію, Південну Корею, Італію, Швейцарію, Саудівську Аравію, Францію, Іспанію, Туреччину, Марокко, Польщу, Білорусь.

26 February 2019

Заступник посла Індії відвідав «Запорізький олійно-екстракційний завод»

22 лютого 2019 року, у рамках ділового візиту до Запорізької області, перебував заступник повноважного посла Індії в Україні пан Гхоту Рам Міна, який відвідав Запорізький олійно-екстракційний завод компанії «Оптімусагро трейд».


Мета візиту торгівельні зовнішньо-економічні відносини Індії з Україною, зокрема закупівля соняшникової нерафінованої олії. Також було проведено екскурсію послу Індії на виробництво для того, щоб побачити і переконатися в якості продукції Запорізького ОЕЗ, який сертифікований сертифікатами міжнародних стандартів ISO 22000:2005, GMP+B2 та GMP+B3.

Нагадаємо ВП «Запорізький олійно-екстракційний завод» ТОВ «Оптімусагро Трейд» – сучасне підприємство з повним циклом переробки сировини, яке спеціалізується на виробництві соняшникової олії (нерафінованої), шроту (гранульованого та негранульовані) і лузги (гранульованої і негранульовані). Територіальне розташування в регіоні високого виробництва соняшнику забезпечує можливість формування потужної сировинної бази, що забезпечує безперебійну роботу протягом всього сезону. Потужність переробки насіння соняшнику 2800 т/добу.

20 December 2018

Дизельне паливо для сільгоспвиробників

З лютого 2019 року “Оптімус Агро” відкриває новий напрямок діяльності – постачання дизельного пального ДП-З-Євро5-В0 (якість згідно ДСТУ 7688:2015) виробництва Кременчузського НПЗ для потреб сільгоспвиробників.

Напрямок спрямований на забезпечення відчизняного сільгоспвиробника пальним на період посівної та збиральної компанії.

Постачання планується як проста поставка за гроші, так і в обмін на сільгосппродукцію день в день, а також на умовах поставки під майбутній врожай соняшника.

Сподіваємось на взаємовигідне співробітництво з партнерами “Оптімус Агро”.

21 November 2018

В центральному офісі ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» та на ВП ЗОЕЗ було проведено щорічний наглядов

Компанія ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД», постійно розвивається та самовдосконалюється. Політика Компанії містить в собі та декларує місію ТОВ “ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД”, яка полягає в динамічному збільшенні об’ємів виробництва, забезпеченні максимального задоволення потреб покупців та збільшення ефективності діяльності за рахунок реалізації потреб безпечних та якісних харчових продуктів, та кормів, а також отримання прибутку, достатнього для вкладення у розвиток ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД».

У зв’язку з цим, на підприємстві у 2017 році була розроблена та впроваджена сертифікація системи менеджменту та безпеки харчових продуктів та кормів у відповідності з вимогами міжнародних стандартів ISO 22000:2005, GMP+B2 «Виробництво кормових інгредієнтів» та GMP+B3 «Торгівля, збір, зберігання та відвантаження».

Стандарт ISO 22000: 2005 об’єднує принципи аналізу небезпек по критичним контрольним точкам (НАССР) і практичні кроки, розроблені в Кодексі Комісії по продуктах харчування. Шляхом використання перевірочних вимог. Цей стандарт поєднує програми створення попередніх умов з планом НАССР. Аналіз небезпек є ключем до ефективної системи менеджменту безпеки харчових продуктів, оскільки його виконання допомагає систематизувати знання, необхідні для створення ефективної комбінації заходів контролю.

Сертифікація GMP + покриває весь цикл від первинного виробництва шроту соняшникового до поставки комбікормів на тваринницькі ферми (єдині принципи для всієї індустрії). Загальні вимоги ISO / НАССР адаптовані до конкретних процесів, властивим тільки сфері кормового виробництва.

Здійснено інтеграцію ряду контролюючих та коригуючих інструментів в одній схемі простежуваності виробництва кормових інгредієнтів і систем моніторингу. Результатом сертифікації стало отримання доступу Компанії до єдиної інформаційної бази даних учасників ринку, власників сертифікатів GMP +.

За період з 05.11.2018р по 09.11.2018р в центральному офісі ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» та на ВП ЗОЕЗ було проведено щорічний наглядовий аудит, який здійснювався аудитором міжнародної компанії «SGS Ukraine». В результаті аудиту критичних невідповідностей виявлено не було. Аудитором були відмічені значні покращення в інфраструктурі на ВП ЗОЕЗ у порівнянні з минулим роком.

Позитивне проходження наглядового аудиту стало можливим завдяки керівництву ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД», яке взяло на себе зобов’язання якісно виконувати законодавчі вимоги і вимоги внутрішньої документації системи менеджменту щодо якості, безпеки та законності харчової продукції та кормів, забезпечуючи виконання вимог споживачів до продукції, що випускається, постійно вдосконалюючи систему менеджменту якості і безпеки харчової продукції та кормів.

Крім цього, варто відзначити кожного співробітника ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД», задіяного у всьому ланцюжку виробництва, який усвідомлює, що несе відповідальність за якість і безпеку в своїй сфері діяльності і тому належним чином виконує всі вимоги з безпеки харчової продукції та кормів.

ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД»– це одна велика та дружна команда, яка прагне зробити все від себе залежне для забезпечення повного задоволення споживачів і виконання своєї місії.

16 November 2018

Участь у спеціалізованому форумі «AGROIT FORUM 2018»

Фінансовий директор Демидов О.А. разом з начальником відділу розробки ПЗ Якимовим О.В. взяли участь у спеціалізованом форумі «AGROIT FORUM 2018», що відбувся 29.10.2018 р. у м. Київ.


Під час форуму було зібрано інформацію щодо новітніх тенденцій в організації автоматизованого управлінського обліку в аграрному секторі, перейняли досвід провідних компаній (зокрема, «Кернел», «Миронівський Хлібопродукт» тощо), з автоматизації облікових процесів і аналізу економічної інформації, дізналися про типові похибки і недоліки під час автоматизації і впровадженні програмних продуктів.

26 September 2018

Ювілейне 10-е відвантаження зернової продукції Качкарівським виробничо-структурним підрозді

5 вересня 2018р. Качкарівським виробничо-структурним підрозділом було зроблено ювілейне 10-е відвантаження зернової продукції у поточному МГ 2018-2019гг. та 86-е за увесь той час, коли елеватор став працювати у складі групи компаній ОПТІМУС.
Чому нам захотілося поділитися саме цією подією і на цьому елеваторі?

Качкарівське ВСП – це водний елеватор, який знаходиться в одному з мальовничих місць України, а саме в Херсонській області, Бериславском районі, в селі Качкарівка над розливом Дніпра. Елеватор був заснований в 19-м столітті, відігравав важливу роль водного терміналу не лише як зернова база по відвантаженню зернових, але і як причал для водних судів. Пройшов шлях від “Пристані Качкарівка – елеватор місткістю 500 тисяч пудів” в 1913-15роках до сучасного зернового складу з місткістю зберігання зернових 19,3 тисяч тон.

Керує роботою цього ВСП ось вже два роки Подборська Ірина Олександрівна, під керівництвом якої колектив Качкарівського ВСП перевиконує плани по вантажообігу зернових.

Ірина Олександрівна охоче погодилася поділитися з нами деякими нюансами і специфікою роботи «водного» зернового елеватора:
“З самого початку розвитку людської цивілізації, торгівля здійснювалася водними шляхами. Особливо це актуально для нашої держави, адже Україна – ця водна держава. Розвиток транспортування зерна по воді – це великі перспективи для українського бізнесу зараз, оскільки таке транспортування не вимагає наявності доріг.

Відвантаження “на воду” має свої безперечні переваги. Водне перевезення дешевше чим авто або залізничне, оскільки по автоперевезенню існує обмеження по вазі продукції, що перевозиться, а по залізничних послугах головний монополіст країни ПАО “Укрзалізниця” постійно піднімає тариф на свої послуги. Також є економія за часом, оскільки завантаження зернових може здійснюватися відразу в зерновози, з подальшим транспортуванням в порти покупця товару.

Основною проблемою будь-якого «водного» елеватора є занесення дна піском, що створює проблеми для швартовки барж і зерновозів, тому існує необхідність проведення регулярних робіт по поглибленню дна біля пристані».
Побажаємо Ірині Олександрівні і всьому колективу Качкарівського ВСП подальших трудових звершень і натхнень!

18 May 2018

Успішно завершився черговий етап сумісного проекту з Дніпровським аграрним університетом

Розвиток персоналу є важливою умовою успішної діяльності організації, тому «ОПТІМУС АГРО» приділяє значну увагу професіоналізму кадрів. Починаючи з квітня 2017 року, працівники «ОПТІМУС АГРО» проходять курси підвищення кваліфікації у Дніпровському аграрно-економічному університеті.

Слухачами курсів були техніки-технологи та завідуючі лабораторій. 3 12  березня  2018 року розпочалися курси підвищення кваліфікації для:

  • провідних інженерів,
  • провідних енергетиків,
  • старших майстрів,
  • техніків-технологів,
  • завідувачів лабораторій,
  • провідних механіків.

Програма курсів передбачає набуття як теоретичних знань так і практичних навичок.

В процесі навчання учасники мали можливість ознайомитися з:

  • характеристикою елеватора як інженерно-технічної споруди та його інженерною інфраструктурою;
  • організацією охорони праці на елеваторах;
  • правилами та організацією і виконанням технологічного процесу на елеваторах і ХПП;
  • перспективами модернізації та удосконалення технологічних ліній, обладнання та інженерної інфраструктури елеватора;
  • особливостями роботи транспортних систем, завантаження та розвантаження металевих ємностей зерна силосного типу;
  • сушіння зерна методамиоцінки якості;
  • визначення фізико-хімічних показників, фізичними й теплофізичними властивостями зернової маси.

Для одержання найбільш широкої, нової інформації спеціально для нашої компанії  викладачі кафедри розробили мультимедійні презентації, в яких детально представили матеріали, що стосуються елеваторних підприємств. Та яке ж навчання без оцінювання? Не обійшлося й без підсумкової атестації і заліку! Всі учасники отримали свідоцтво державного зразку.

Спілкування науковець-виробник було корисне і викладачам, оскільки вони мали можливість стати учасниками диспутів, доторкнутися до практичного досвіду, до складних виробничих завдань і накласти своє наукове бачення на наше сьогодення.  Учасники курсів мали можливість отримати індивідуальні консультації з питань, що розглядались та вирішити виробничі кейси.

1 June 2017

Компанія «Оптімус Агро» відзначила свій ювілей!

26 травня компанія відзначила своє двадцятиріччя! За роки успішної роботи «Оптімус Агро» пройшла шлях від невеликої вузькоспеціалізованої компанії до одного з найпотужніших виробників соняшникової олії в Україні.

Успіх в бізнесі залежав від безлічі факторів, але в основі – чуйне керівництво, професійна команда, щоденна наполеглива робота, надійні партнери і, безумовно, постійні і нові клієнти!

Сподіваємося, що наступні 20 років роботи компанії стануть ще більш успішними і продуктивними. Розвитку, процвітання і нових широт, компанія «Оптімус Агро»!

12 April 2017

Група Оптімус в трійці найбільших переробників соняшника за вересень-лютий 2016/17 МР

Україна: ТОП 5 переробників соняшника за підсумками вересня /лютого 2016/17 МР, частки в загальному обсязі виробництва
Нерафінована соняшникова олія Рафінована соняшникова олія Шрот/макуха соняшника
КЕРНЕЛ 22,60% КЕРНЕЛ 20,20% КЕРНЕЛ 20,97%
ВІОІЛ 7,40% АПК БУНГЕ УКРАЇНА 15,85% ОПТІМУС АГРО 6,86%
ОПТІМУС АГРО 6,49% ДЕЛЬТА ВІЛМАР СНД 10,45% ВІОІЛ 6,62%
МХП 5,67% ОПТІМУС АГРО 8,66% МХП 6,02%
КРЕАТИВ 5,67% ЧП ВІКТОР І К 8,31% ЄВРОПЕЙСЬКА ТРАНСПОРТНА СТІВІДОРНА КОМПАНІЯ (БУНГЕ) 5,83%

27 October 2016

Запорізький ЖК залишається найбільшим виробником соняшникової олі

Запорізький олійножир комбінат зберігає лідируючу позицію по виробництву
сирої соняшникової олії серед українських підприємств. У 2015/16 МР частка
підприємства в загальному обсязі виробництва масла в країні склала 7%, що
відповідає показнику 2014/15 МР.

Обсяг масла, який був вироблений Запорізьким ОЖК в минулому сезоні,
склав 349,4 тис. тонн, перевищивши на 10% обсяг попереднього сезону.
Загальний обсяг виробництва сирої соняшникової олії в Україні в 2015/16 МР
за оцінкою аналітиків групи Оптімус склав 5,02 млн. тонн.

Україна: частки підприємств у виробництві сирої соняшникової олії у 2015/16 МР
Підприємство Частка, %
1 Запоріжський ОЖК 7%
2 Креатив 4%
3 Винницький ОЖК 4%
4 Дніпропетровьский ОЕЗ 4%
5 Каховський ОЕЗ 4%
6 Полтавський ОЕЗ-Кернел Групп 4%
7 Кіровоградолія 4%
8 Бандурський ОЕЗ 3%
9 Дельта Вілмар СНД 3%
10 Українська Черноморська Індустрія 3%
Інші 60%
Загалом 100%

31 August 2016

Оптимус Агро орендує ПАТ “ЗОЕЗ”

Для поліпшення операційної діяльності з переробки насіння соняшнику , більш якісного контролю прийнятого сировини , виходів і якості готової продукції, з 01.09.2016 року група компаній Оптимус бере в оренду цілісно майновий комплекс ПАТ ” Запорізький маслоекстракційний завод”

26 April 2022

«ОптімусАгро Трейд» шукає авто- та залізничних перевізників соняшникової олії в країни ЄС

У зв’язку з розширенням географії продажів, компанія «ОптімусАгро Трейд» шукає для транспортування авто- та залізничних перевізників нерафінованої соняшникової олії в країни ЄС.

Пункти відвантаження: Львів, Запоріжжя, Захонь.

Пункти розвантаження: Дюнкерк (Франція), Варна (Болгарія), Німеччина та Польща (різні міста).Шукаємо автоперевізників (експедиторів), які мають автоцистерни для перевезення олії та готові завантажуватися з зазначених пунктів.

Також нас цікавлять вузькоколійні залізничні цистерни для перевезення оліі до країн ЄС.

З питань співробітництва: +38050 320 08 90 p.danilchuk@optimus.com.ua; r.suzak@optimus.com.ua

30 November 2020

ОптімусАгро Трейд на лідируючих позиціях серед виробників нерафінованої соняшникової олії

ОптімусАгро Трейд посів🥉 третє місце у ТОП-10 найбільших компаній-виробників нерафінованої соняшникової олії в Україні за 2019/2020 маркетинговий рік.

За даними рейтингу Latifundist.com – п’ятірка компаній-лідерів включає в себе 15 виробництв, на частку яких надходить половина всієї екстракції олій в Україні. Частка ОптімусАгро Трейд у рейтингу — 6,04 %.
Більш детально за посиланням:

https://latifundist.com/rating/top-10-ukrainskih-proizvoditelej-osnovnyh-vidov-nerafinirovannogo-masla-v-201920-mg

Man’s Hand Hold Bottle Of Sunflower Oil. Sunflower Oil Improves Skin Health

5 May 2020

“Оптімусагро Трейд” у 2019/20 МР продовжує займати лідируючі позиції

За даними асоціації “Укроліяпром”, станом на 1 квітня 2020 року, доля виробництва нерафінованої соняшникової олії “ОптімусАгро Трейд” склала 5,7 %.

🥈Наша компанія посіла друге місце у рейтингу виробників даного продукту за І півріччя поточного сезону.
https://ukroilprom.org.ua/…/reytyngy-vyrobnykiv-oliy-neraf…/

6 April 2020

Український 🌻соняшниковий шрот користується великим попитом – «Оптімусагро Трейд»

«В останній час спостерігається високий попит на соняшниковий шрот, як в Україні так і в світі. На фоні високого попиту ціни у глибоководних портах на соняшниковий шрот збільшились в середньому на 10-12 USD/тонну на умовах поставки FOB в залежності від об’єму партії та періоду відвантаження» – повідомляє трейдер компанії «Оптімусагро Трейд» Ковальова Дарія.
Наша компанія виробляє високопротеїновий гранульований та негранульований соняшниковий шрот з вмістом сирого протеїну 39%+ у перерахунку на абсолютно суху речовину.

За першу половину 2019/20 МР основним країнами експорту соняшникового шроту «Оптімусагро Трейд» були Китай, Індія, Марокко, Саудівська Аравія, Польща, Білорусь, Франція та інші.

Надсилайте свої запитання та пропозиції нашому трейдеру з соняшникового шроту Ковальовій Дарії на 📧 електронну адресу: d.kovaleva@optimus.com.ua та на засоби зв’язку 📲+38050-363-29-90 (viber, whatsapp, wechat, telegram).

3 December 2019

У 2019/20 МР країни Євросоюзу можуть збільшити споживання шротів до рекордного рівня

Споживання шротів олійних в ЄС в 2019/20 МР, за прогнозами Oil World, продовжить збільшуватися і може за підсумками сезону досягти рекордних 62,2 млн тонн (+0,5 млн тонн на рік). Про це повідомляє ІА “АПК-Інформ”.

При цьому експерти очікують, що на тлі очікуваного зростання споживання соєвого шроту в 2019/20 МР, країни ЄС можуть підвищити обсяги вироблення даного продукту (до рекордних 13 млн тонн), так і його імпорт.

У той же час обсяг виробництва ріпакового шроту, за прогнозами експертів, скоротиться на тлі дефіциту внутрішньої пропозиції насіння олійної – до 13 млн тонн, що стане мінімальним показником за останні 8 років. При цьому деякі оператори ринку зазначають, що ЄС може збільшити закупівлю канадської каноли і тим самим підвищити обсяги переробки (переважно у Франції), але це підвищить пропозицію ГМ ріпакового шроту в Євросоюзі.

28 October 2019

В Україні з 2010/11 МР виробництво рафінованої соняшникової олії зросло майже на третину

В Україні у сезоні-2018/19 було вироблено рекордні 730 тис. тонн рафінованої соняшникової олії, що на 28% перевищує показник 2010/11 МР. Про це повідомляє АПК-Інформ.

«При цьому за аналізований період експорт даної продукції зріс у 2,6 рази і перевищивши 500 тис. тонн, що також є максимальним показником», – уточнила аналітик олійного ринку АПК-Інформ Юлія Іваницька.

Як пояснила експерт, внутрішнє споживання рафінованої соняшникової олії населенням України має тенденцію до скорочення, за рахунок чого темпи приросту експорту значно вище, ніж виробництва.

20 August 2019

В Україні розпочато збирання соняшнику

Станом на 19 серпня в усіх категоріях господарств країни соняшник обмолочений на 2 тис. га, з яких при середній врожайності 13,8 ц/га зібрано 3 тис. тонн (за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України). Повідомляє ІА “АПК-Інформ” https://www.apk-inform.com/uk/news/1503165.

Також до звітної дати українські аграрії зібрали 38,7 млн тонн ранніх зернових та зернобобових культур, які при середній врожайності 39,1 ц/га були зібрані з 9,9 млн га (99% до плану). Ріпак був зібраний на площі 1,25 млн. га (99%), з яких при врожайності 24,9ц/га було намолочено 3,1 млн. тонн.

16 August 2019

Експорт соняшникової олії з України продовжує бити рекорди

Як повідомляє ІА «АПК-Інформ», в липні 2019 р. Україна поставила на експорт 555 тис. тонн соняшникової олії – максимальний обсяг даного місяця. Показник на 19% вище, ніж у червні ц. р., і на 38% перевищив торішній липневий експорт.

Сумарно за 11 місяців 2018/19 МР на зовнішні ринки було відвантажено рекордна кількість української соняшникової олії – 5,75 млн. тонн, що на 15% вище показника за аналогічний період минулого сезону і на 5% більше попереднього рекорду (5,45 млн. тонн за вересень-липень 2016/17 МР). «Згідно з нашим прогнозом, за підсумками поточного сезону експорт соняшникової олії з України складе близько 6 млн. тонн», – вважає аналітик АПК-Інформ Юлія Іваницька.

10 April 2019

«Оптімусагро Трейд» увійшов у ТОП-10 компаній за елеваторними потужностями в Україні

За підсумками 2018 року «Оптімусагро Трейд» зайняв 7-ме місце  та увійшов до першої десятки рейтингу основних компаній за елеваторними потужностями в Україні (1,09 млн. тон загальна ємність зберігання агропродукції). Про це повідомляє Elevatorist.com.

У ТОП-10 провідних компаній увійшли:

ДПЗКУ – 3,7 млн ​​т;

«Кернел» – 2,8 млн т;

Ukrlandfarming – 2,6 млн т;

«НІБУЛОН» – 2 млн т;

Держрезерв – 1,2 млн т;

«Миронівський Хлібопродукт» (МХП) – 1,1 млн т;

«Оптимус Агро» (Оптімусагро Трейд) – 1,09 млн т;

«Прометей» – 1,04 млн т;

TESSLAGROUP – 0,8 млн т;

Glencore International – 0,7 млн ​​т.

2 April 2019

В Україні стартувала посівна кампанія насіння соняшнику

Станом на 1 квітня 2019 року в 6 областях України стартувала посівна кампанія насіння соняшнику. Про це повідомила прес-служба Мінагропроду.

Соняшник посіяно на площі 54 тис. га або 1% до прогнозу.

В Україні також продовжується посівна ранніх ярих зернових культур, яка виконана на площі 1,4 млн. га (61% до прогнозу).

Зокрема посіяно:

– ячменю – 984 тис. га (63% до прогнозу);

– пшениці – 102 тис. га (59 %);

– вівса – 89 тис. га (46 %);

– гороху – 217 тис. га (62%).

18 March 2019

В 2018/19 МР Запорізький ОЕЗ продовжує входити в ТОП-5 виробників соняшникової олії

Основними виробниками соняшникової олії в першій половині 2018/19 МР залишаються такі компанії, як ЄТСК (Бунге), Запорізький ОEЗ (Оптімусагро Трейд), Вінницький ОЖК (Vioil), «Олсідс Блек Сі», «Українська Чорноморська Індустрія» (Kernel) і ін. Про це в статті повідомило ІА «АПК-Інформ».

В цілому за вересень-січень українськими переробниками були перероблені рекордні об’єми олійної і вироблено близько 3 млн. тонн соняшникової олії, що на 9 % вище
торішнього показника і становить 46% від прогнозу на даний сезон.

Sunflower oil and sunflower seeds

Источник:

13 March 2019

Україна стала основним постачальником соняшникового шроту в Китай

Згідно з даними експертів Oil World, в січні 2019 року Китай суттєво збільшив імпорт соняшникового шроту – до 330,2 тис. т, що в 150 разів перевищує показник за аналогічний період минулого року, який становив лише 2,2 тис. т. Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ».

При цьому уточнюється, що практично весь зазначений обсяг продукту був поставлений в КНР з України (329,9 тис. т).Всього з початку поточного сезону (жовтень-січень) Китай імпортував 514,2 тис. т соняшникового шроту в порівнянні з лише 4,8 тис. т за аналогічний період минулого сезону.Також в січні фіксувалося збільшення поставок в Китай соняшникової олії – до 97,5 тис. т (+ 6% в рік), 86% якого було поставлено також з України (84,6 тис. т).У свою чергу, основним постачальником насіння соняшнику в КНР є Казахстан, з якого в січні було імпортовано 34,7 тис. т (+ 38% в рік), при загальному обсязі поставок олійної в КНР на рівні 40,2 тис. т.

16 October 2018

Названі найбільші виробники нерафінованої соняшникової олії за 2017/18 МР

Найбільшим виробником нерафінованої соняшникової олії за підсумками 2017/18 МР є компанія «Оптімусагротрейд» (Запорізький МЕЗ).

На частку «Оптімусагротрейд» довелося 7,2% виробництва соняшникової олії.

У ТОП-10 виробників нерафінованої соняшникової олії увійшли:

1. «Оптімусагротрейд» – 7,2%;
2. «Європейська Транспортна Стивідорна компанія» (Bunge) – 7,1%;
3. «Вінницький олійно-жировий комбінат» (ViOil) – 5,3%;
4. «Українська чорноморська індустрія» ( «Кернел») – 5,1%;
5. «Бандурський маслоекстракційний завод» ( «Кернел») – 5%;
6. «Придніпровський маслоекстракційний завод» ( «Кернел») – 4,8%;
7. Allseeds – 4,6%;
8. «АДМ» – 4,6%;
9. «Дніпропетровський маслоекстракційний завод» (Bunge) – 4,4%;
10. «Полтавський олійноекстракційний завод» ( «Кернел») – 4,3%.

Нагадаємо, що в серпні 2017/18 МР великі і середні підприємства України випустили мінімальний з початку маркетингового року обсяг соняшникової олії – 83,6 тис. т, що стало наслідком скорочення обсягів до кінця сезону запасів сировини.

3 March 2018

Названі найбільші виробники нерафінованної соняшникової олії в Україні за 2017 рік.

Найбільшим виробником нерафінованної соняшникової олії в 2017 році є «Європейська Транспортна Стивідорна компанія» (ЄТСК) – дочірня структура компанії Bunge з об’ємом виробництва 352,4 тис. т.

На долю “Європейської Транспортної Стивидорної Компанії” приходиться 6,7% виробництва соняшникової олії.

В ТОП-5 виробників нерафінірованної соняшникової олії входили:

“Європейска Транспортна Стивідорна компанія” – 352,4 тис. т, 6,7% (доля на ринку);
“Оптімусагро трейд” – 333,5 тис. т, 6,4%;
“Вінницький олійножировий комбінат” (ViOil) – 296,5 тис. т, 5,7%;
“Олсідз Блэк Сі” (Allseeds) – 264,5 тис. α, 5,1%;
“Бандурський маслоэкстракційний завод” (“Кернел”) – 258,4 тис. т, 5,0%.

14 February 2018

Підсумки року: Україна зібрала 18,3 млн т масляних культур

Врожай технічних маслічних культур в Україні в 2017 році склав 18,3 млн. т з 8,9 млн. га при врожайності 20,6 ц / га.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, говориться в повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

Як відмічаеться, за звітний рік українські аграрії зібрали 12,2 млн. т соняшника з 6 млн. га при врожайності 20,1 ц / га. Так само збирають 3,9 млн. т сої з 2 млн га при врожайності 19,7 ц / га і 2,2 млн. т рапсу з 786 тис. га при врожайності 27,9 ц / га.

Лідерами по виробництву масляних культур стали Кіровоградська (1,36 млн. т), Дніпропетровська (1,31 млн. т), Харківська (1,21 млн. т), Вінницька (1,2 млн. т), Одеська (1,19 млн. т), Полтавська (1,07 млн. т) та Хмельницька (1,07 млн. т) області.

6 February 2018

Україна з початку 2017/18 МР експортувала 23 млн. т зернових

Україна з початку 2017/18 МР станом на 24 січня 2018 р експортувала 23,07 млн. т зернових, що на 2,37 млн. т менше показника за аналогічний період минулого року.

Експорт пшениці за звітний період склав 11,99 млн. т, що на 462 тис. т менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Згідно з повідомленням, з початку 2017/18 МР Україна експортувала 3,93 млн. т ячменю (-482 тис. т) і 7,06 млн. т кукурудзи (-1,37 млн. т). Експорт жита склав 13,2 тис. т.

Нагадаємо, що за підсумками першої половини 2017/18 МР Індія знаходиться на 8 позиції в списку імпортерів української пшениці з обсягом імпорту 500 тис. т, що становить 20% від прогнозованого імпорту в цю країну за підсумками сезону.

30 January 2018

Україна відправила на експорт понад 2 млн. т ріпаку

Україна з початку 2017/18 МР експортувала майже 3,67 млн. т олійних культур.

Такі дані наводить Департамент фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, говориться в повідомленні відомства.

Як зазначається, на зовнішні ринки ріпаку було поставлено понад 2 млн. т, сої – понад 1,6 млн. т. Станом на аналогічну дату минулого року експорт олійних склав майже 2,48 млн. т (в тому числі ріпаку – 0,9 млн. т, сої – 1,5 млн. т).

За даними Держпродспоживслужби, експорт зернових за звітний період склав 22,8 млн. т зернових культур, зокрема, 11,7 млн. т пшениці (у тому числі продовольчої – 6,4 млн. т, фуражної – 5,3 млн. т), ячменю – 3,8 млн. т, кукурудзи – 6,7 млн. т.

За аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано 25,2 млн. т зернових, у тому числі майже 12,3 млн. т пшениці (у тому числі продовольчої – 7,3 млн. т і фуражної пшениці 5 млн. т), ячменю – понад 4,4 млн. т, кукурудзи – 8 млн. т).

19 December 2017

Україна збільшила експорт олійних на 55%

Україна з початку 2017/18 МР експортувала 2,8 млн т олійних культур, що на 1 млн т (55%) більше, ніж на аналогічну дату 2016 (1,8 млн т).

Такі дані наводить Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Більшу частину обсягу експортованих олійних культур становить рапс – більше 1,8 млн т. У порівнянні з минулорічними показниками, зростання експорту цієї продукції перевищує 1 млн т (в минулому році на цю дату було експортовано майже 0,8 млн т ріпаку).

Також в структурі експорту – соя, якої в поточному маркетинговому році Україна поставила на ринки інших країн 0,93 млн т, що практично на торішньому рівні (2016 г. – 1 млн т).

За даними Госпродпотребслужби, по Станом на 30 листопада експорт зернових культур становить 17,76 млн т, зокрема, 10 млн т пшениці (у тому числі продовольчої – понад 5,6 млн т, фуражної – 4,5 млн т), ячменю 3 , 6 млн т, кукурудзи – 3,5 млн т.

За аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано 18,8 млн т зернових, зокрема 10 млн т пшениці (у тому числі продовольчої – понад 5,5 млн т і фуражної пшениці 4,6 млн т), ячменю – 4 млн т, кукурудзи – 4,38 млн т).

7 December 2017

В Україні намолочено 11,9 млн. тонн насіння соняшнику

За даними Мінагропроду, в Україні за станом на 30 листопада соняшник був прибраний на 5,924 млн. га (99%), з яких зібрано 11,896 млн. тонн при врожайності 20,1 ц / га.

Валовий збір сої склав 3,753 млн. тонн, врожайність – 19,3 ц / га, олійна обмолочено на 1,944 млн. га (98%).

Крім того, до звітної дати кукурудза на зерно обмолочена на площі 4,065 млн. га (90%), намолочено 21,801 млн. тонн при врожайності 53,6 ц / га.

Збирання цукрових буряків проведена на площі 314 тис. га (99%), накопано 14,473 млн. тонн при врожайності 460 ц / га.

Сівбу озимих зернових культур під урожай-2018 до 30 листопада була проведена на площі 6,912 млн. Га (96% до плану). Зокрема, площа сівби озимої пшениці і тритикале становила 5,943 млн. га (97%), ячменю – 822 тис. га (89%), жита – 147 тис. га (93%). Озимим ріпаком засіяно 864 тис. га (112%).

1 December 2017

Зібрано майже 60 млн. тонн зерна

Станом на 29 листопада зібрано 59,9 млн. тонн зернових та зернобобових культур із 14,0 млн. га при врожайності 42,6 ц/га (96% від запланованих 14,6 млн. га).

У тому числі кукурудзи – 21,6 млн. тонн із 4,0 млн. га (90% від 4,5 млн.. га) при врожайності 53,6 ц/га.

Найвища врожайність зернових та зернобобових культур у господарствах Хмельницької (62,8 ц/га), Сумської (60,2 ц/га), Вінницької (58,7 ц/га), Тернопільської (56,4 ц/га), Чернігівської (55,7 ц/га), Чернівецької (53,7 ц/га), Івано-Франківської (50,0 ц/га)та Львівської (50,0 ц/га) областей.

Крім того зібрано:

– 11,9 млн. тонн соняшнику із 5,92 млн. га (99% від 5,96 млн. га) при врожайності 20,1 ц/га;

– 3,7 млн. тонн сої із 1,9 млн. га (98% від 2,0 млн. га) при врожайності 19,3 ц/га;

– 14,4 млн. тонн цукрових буряків із 314 тис. га (99%, від 318 тис. га) при урожайності 460 ц/га.

Майже завершено посів озимих культур на зерно під урожай 2018 року, який проведено на площі 6,9 млн га при прогнозі 7,2 млн. га (96%), у т.ч.:

– озимої пшениці та тритикале – 5,9 млн. га (97% від 6,1 млн. га);

– жита – 147 тис. га (93% від 158 тис. га);

– ячменю – 822 тис. га (89% від 924 тис. га).

Посів озимого ріпаку проведено на площі 864 тис. га або 112% до прогнозу (прогнозовано 769 тис. га).

10 November 2017

Україна збільшила експорт олійних культур майже в 2 рази

Основними експортними товарними групами є соняшникова, сафлорова та бавовняна олія (26,25% від загального обсягу аграрного експорту).

Українські аграрії з початку 2017-2018 маркетингового року (МР, липень 2017 – червень 2018) експортували 1,6 мільйона тонн олійних культур, що майже в 1,9 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. “Станом на 11 жовтня в рамках поточного маркетингового року було експортовано понад 1,6 мільйона тонн олійних культур, в тому числі ріпаку – більш 1,46 мільйона тонн, сої – понад 0,15 мільйона тонн”, – йдеться в повідомленні.
У прес-службі відзначили, що за аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано 0,9 мільйона, в тому числі ріпаку – майже 0,64 мільйона тонн, сої – понад 0,27 мільйона тонн.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Госпродпотребслужби, станом на 27 вересня 2017 року українські аграрії експортували 1,32 мільйона тонн олійних культур. Україна за вісім місяців поточного року експортувала сільськогосподарської продукції на 11,5 мільярда доларів, що на 24,5% перевищує показник за аналогічний період минулого року.

Основними експортними товарними групами є соняшникова, сафлорова та бавовняне масла з часткою 26,25% від загального обсягу аграрного експорту, кукурудза (20,34%), пшениця і суміш пшениці (12,87%) та інші.

1 November 2017

В Європі зросте попит на українську соняшникову олію

Україна в 2017/18 МР може наростити свою присутність на європейському ринку рослинних олій, що в першу чергу, буде обумовлено очікуваним зростанням попиту на соняшникову олію.

Такий прогноз озвучив аналітик Agritel International Олів’є Буйє.

За оцінками експерта, лідируючі позиції в промисловому секторі рослинних олій в ЄС в 2017/18 МР продовжить займати рапсове масло – 61%, за яким будуть слідувати пальмова (29%), соєва (7%) і соняшникова (3%). При цьому високий попит на рапсове масло буде забезпечений зростаючим виробництвом біопалива і етанолу в ЄС, в зв’язку з чим імпорт даного продукту переробки в країнах Євросоюзу також досить високий, і за підсумками 2016/17 МР Україна стала найбільшим постачальником рапсового масла в ЄС, забеспечив 43,7% загального обсягу імпорту.

«В свою чергу, найбільшу частку споживання рослинних олій в харчовому секторі в новому сезоні займе соняшникова олія – 37%, за яким послідує рапсове – 27%, пальмова – 25% і соєва – 11%», – додав Буйє.

При цьому він нагадав, що за підсумками 2016/17 МР обсяг імпорту української соняшникової олії в ЄС досяг 1,5 млн т, що дозволило країні стати безумовним лідером по відвантаженнях даної продукції з часткою 92,2% від загального закупленого обсягу.

«У новому сезоні, найімовірніше, цей показник ще може збільшитися у зв’язку зі змінами в структурі внутрішнього споживання олій в країнах Європи.», – резюмував доповідач.

26 October 2017

Названо найбільших переробників соняшнику за вересень-серпень 2016/2017 мр.

Лідируюче місце серед найбільших переробників соняшника за вересень-серпень зберігає компанія «Кернел», на частку якої припало близько 23% виробництва нерафінованої олії, а також 20% – рафінованої соняшникової олії.

У ТОП-5 виробників нерафінованої соняшникової олії увійшли:
1. «Кернел» – 23% (частка в загальному обсязі виробництва);
2. «Vioil» – 7%;
3. «Оптімус Агро» – 6%;
4. «Європейська транспортна Стивідорна компанія» – 6%;
5. «Миронівський хлібопродукт» – 6%.

При цьому найбільшими виробниками рафінованої соняшникової олії є «Кернел» (20%), «Bunge Україна» (17%) і «Дельта Вілмар СНД» (14%). А лідерами по виробництву соняшникової шроту / макухи є «Кернел» (22%), «Оптимус Агро» (7%) і «Європейська транспортна стивідорна компанія» (7%).

Згідно з повідомленням, за підсумком 2016/17 МР підприємства України переробили на 46,3% більше насіння соняшнику, ніж в попередньому маркетинговому році внаслідок рекордного врожаю соняшника в 2016р і активного попиту на соняшникову олію українського виробництва на світовому ринку.

Нагадаємо, що Україна в січні-липні 2017р виробила 3,18 млн т нерафінованої соняшникової олії, що на 36% перевищує показник за 2016р.

20 October 2017

Україна: хід збиральної компанії станом на 13 жовтня 2017

Станом на 13 жовтня, за оперативними даним з регіонів, українські аграрії зібрали 45,0 млн тонн зерна із 11,6 млн га (79% від прогнозних 14,6 млн га) при врожайності 38,9 ц/га.

У тому числі:
– гречки – 173 тис. тонн із 155 тис. га (85% від 182 тис. га) при врожайності 11,1 ц/га;
– проса – 77 тис. тонн із 53 тис. га (93% від 56 тис. га) при врожайності 14,7 ц/га;
– кукурудзи – 7,0 млн тонн із 1,6 млн га (36% від 4,5 млн га) при врожайності 43,5 ц/га.

Крім того, проводиться збирання:
– соняшнику – 9,8 млн тонн із 5,1 млн га (86% від 5,9 млн га) при врожайності 19,4 ц/га;
– сої – 2,4 млн тонн із 1,3 млн га (66% від 2,0 млн га) при врожайності 18,3 ц/га;
– цукрових буряків – 6,1 млн тонн із 142 тис. га (45% від 318 тис. га) при урожайності 432 ц/га.

Поряд із збиранням врожаю проводиться підготовка ґрунту під посів озимих культур та посів озимих. На даний час, підготовлено 7,7 млн га або 96% до прогнозованих площ (8,1 млн га).

Посів озимих культур на зерно, під урожай 2018 року, при прогнозі 7,2 млн га проведено на площі 5,8 млн га або 81%. У тому числі:
– озимої пшениці та тритикале – 5,2 млн га (84% від прогнозних 6,1 млн га);
– жита – 136 тис. га (84% від 161 тис. га);
– ячменю – 513 тис. га (55% від 926 тис. га).

Крім того, посів озимого ріпаку проведено на площі 822 тис. га або 106% до прогнозу у 777 тис. га.

19 June 2017

Названі кращі топ-менеджери АПК за 2016 рік

Кращими топ-менеджерами АПК за версією видання Delo.UA за підсумками 2016 року стали Калін Цуркан (колишній генеральний директор «Райз») і Лазос Лампракіс (генеральний директор «Луї Дрейфус Україна»).

У 10 кращих топ-менеджерів АПК увійшли:

1. Калін Цуркан ( «Райз»);

2. Лазос Лампракіс ( «Луї Дрейфус Україна»);

3. Олексій Вадатурський ( «НІБУЛОН»);

4. Ірина Іванова (голова Наглядової ради, генеральний директор «Агроскоп Інтернешнл»);

5. Володимир Балан (генеральний директор Glencore Grain);

6. Олександр Орлов (генеральний директор «Дельта Вілмар СНД»);

7. Володимир Осадчук (генеральний директор «Нобл Ресорсіз Україна»);

8. В’ячеслав Поліщук (директор НПП «Агрінол»);

9. Олена Буркатовська (директор компанії «Оптімус Агро»);

10. Олександр Костенко (генеральний директор холдінгу «Українські Аграрні Інвестиції»).

 

 

http://latifundist.com/novosti/35740-nazvany-luchshie-top-menedzhery-apk-za-2016-g

30 March 2017

ТОП-10 експертів соняшникової олії в 2016 році

Компанія-експортер млрд. грн.
1 Кернел-Трейд 19,24
2 АТ Каргілл 7,472
3 Сантрейд 6,361
4 Миронівський завод по виготовлення круп та комбикормів 4,951
5 Дельта Вилмар СНГ 2,804
6 Олсидз Блэк Сі 2,367
7 БАЗ 2,125
8 Ді Энд Ай Эволюшн 1,894
9 Оптімус Плюс 1,873
10 Агроінтер 1,523

За матеріалами сайту Latifundist.com

27 September 2016

Україна: хід збиральної кампанії станом на 26 вересня 2016*

Назва Зібрано,
тис. га
% до
прогнозу
Намолочено,
тис. тон
Врожайність,

ц/га

Зернові: 10603 74% 41955 39,6
Кукурудза 642 15% 3174 49,4
Гречка 131 88% 166 12,6
Просо 94 91% 172 18,3
Соняшник 3161 53% 6758 21,4
Соя 824 45% 1739 21,1

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

21 September 2016

Україна: хід збиральної кампанії станом на 20 вересня 2016*

Назва Зібрано,
тис. га
% до
прогнозу
Намолочено,
тис. тон
Врожайність,

ц/га

Зернові: 10392 72% 40812 39,3
Кукурудза 445 10% 2062 46,3
Гречка 125 83% 159 12,7
Просо 94 91% 172 18,3
Соняшник 2601 44% 5510 21,2
Соя 661 36% 1389 21

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

15 September 2016

Рейтинг експортерів соняшникової олії в 2015/16 МР (підсумки октября-серпня)

Компанія “ПроАгро” проаналізувала інформацію щодо експортних поставок української соняшникової олії в сезоні 2015/16 (за підсумками жовтня-серпня). Дані по десяти найбільших експортерах нерафінованої соняшникової олії представлені в таблиці нижче.

* за матеріалами “ПроАгро”

9 September 2016

Україна: хід збиральної кампанії станом на 9 вересня 2016

Назва Зібрано,
тис. га
% до
прогнозу
Намолочено,
тис. тон
Врожайність. ц/га
Зернові: 1000 70% 38800 39
Кукурудза 79 2% 316 39,9
Гречка 99 66% 128 12,9
Просо 81 79% 149 18,3
Соняшник 599 15% 1800 19,8
Соя 201 11% 413 19,8

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

7 September 2016

Україна: хід збиральної кампанії станом на 7 вересня 2016

Назва Зібрано,
тис. га
% до
прогнозу
Намолочено,
тис. тон
Врожайність. ц/га
Зернові: 9900 69% 38600 39
Кукурудза 45 1% 184 40,8
Гречка 91 61% 117 12,8
Просо 76 73% 138 18,2
Соняшник 599 10% 1200 19,5
Соя 136 7% 276 20,4

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

6 September 2016

Україна: хід збиральної кампанії станом на 6 вересня 2016

Назва Прогноз,
тис. га
Зібрано,
тис. га
% до
прогнозу
Намолот,
тис. тон
Врожайність.

ц/га

Зернові: 14300 9900 69% 38500 39
Кукурудза 3700 37 1% 144 39
Гречка 149 85 57% 109 12,8
Просо 103 73 71% 133 18,3
Соняшник 5880 470 8% 909 19,3
Соя 1700 102 6% 205 20,2

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

5 September 2016

В 2015/16 МР Україна б’є рекорди по виробництву та експорту соняшникової олії

Враховуючи офіційні дані за серпень, які вже надійшли, за весь 2015/16 МР (вересень-серпень) з України експортовано 4,5 млн. тон, що на 17% більше минулорічного показника, а також на 8% більше показника 2013/14 МР. Згідно з оцінкою аналітиків групи Оптимус, за результатами одинадцяти місяців 2015/16 МР (вересень-липень) виробництво соняшникової олії в Україні склало близько 4,8 млн. тон, що на 12% перевищує відповідний минулорічний показник і на 5% – показник 2013/14 МГ. Цьогорічне виробництво є абсолютним рекордом для країни. Майже 90%, а саме 4,24 млн. тон соняшникової олії за вересень-липень було експортовано, причому це також є рекордним показником. Офіційної інформації щодо виробництва соняшникової олії в серпні ще немає, але за прогнозом аналітиків групи Оптимус загальний об’єм виробництва соняшникової олії за весь 2015/16 МР (вересень-серпень) складе близько 5 млн. тон. Очікується також, що в сезоні 2016/17, який щойно розпочався, виробництво соняшникової олії перевищить показник 2015/16 МР, враховуючи введення нових потужностей та прогнози рекордного врожаю соняшника.

1 August 2016

Україна: хід збиральної кампанії станом на 29 липня 2016

Назва Прогноз,
тис. га
Зібрано,
тис. га
% до
прогнозу
Намолочено,
тис. тон
Врожайність,

ц/га

Пшениця 6280 4900 78% 19900 40,8
Ячмінь 2900 2500 86% 8200 33,1
Жито 143 60 42% 153 25,7
Овес 207 31 15% 78 25,2
Горох 240 223 93% 705 31,7
Ріпак озимий 454 395 87% 1000 26,2

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

31 May 2016

Україна: хід посівної кампанії станом на 30 травня 2016

Назва Прогноз,

тис. га

Посіяно,

тис. га

% до

прогнозу

Ярі зернові та зернобові культури(з кукурудзою): 7300 7200 98%

 

Ранні ярі зернові 2380 2400 101%
Гречка 129 129 100%
Просо 119 82 69%
Рис 11,7 12 102%
Сорго 84 61 73%
Соняшник 5230 5210 99,6%
Соя 2020 1800 89%

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

6 May 2016

В ЄС в 2016 році очікується зниження врожаю ріпаку

За оцінками ряду європейських аналітиків, виробництво насіння ріпаку в країнах ЄС в ц.р. скоротиться до 21,2-21,4 млн. 22 тонн млн. тонн роком раніше, повідомило агентство Reuters.
Зокрема, в Польщі валовий збір олійної може скоротитися до 2,45-2,5 млн. тонн (-22% в рік) з огляду на ранні заморозки взимку і похолодання в кінці квітня, коли в ряді регіонів країни ріпак вже увійшов в стадію цвітіння.

У Франції очікується незначне скорочення врожаю олійної зважаючи на ураження посівів грибковим захворюванням і комахами. У зв’язку з цим аналітики ODA знизили прогноз виробництва ріпаку в країні з 5,4 до 5,2 млн. тонн проти 5,3 млн. тонн в 2015 р

У Великобританії також прогнозується невелике зниження обсягів врожаю, обумовлене скороченням посівної площі під ріпаком на 10% в рік на тлі низького попиту на олійну з боку переробників. Крім того, прогнозується зниження врожайності культури з огляду на ураження її шкідниками.

У той же час, в Німеччині врожай ріпаку може збільшитися на 0,6% – до 5,03 млн. тонн, оскільки недавні заморозки не завдали істотної шкоди культурі.

Очікується також, що зниження валового збору ріпаку в країнах ЄС збільшить їх залежність від імпорту продукції з України, Австралії та Канади. Однак недостатній урожай в Україні в ц.р. може привести до нестачі пропозиції культури на світовому ринку.
АПК-Інформ

22 April 2016

У 2016/17 МР площа посіву соняшника в світі збільшиться

За прогнозами аналітиків Oil World (Німеччина), в 2016/17 МР очікується значне збільшення посівної площі під соняшником в світі – до 25,64 млн. га проти 24,61 млн. га у попередньому сезоні.
Основне розширення площі сівби олійної буде спостерігатися в Росії – до 6,9 (6,53) млн. га і Україні – до 5,75 (5,3) млн. га, що буде обумовлено скороченням посівів під озимими культурами. Крім того, відносно низькі витрати на виробництво соняшнику, а також стійкий попит переробників на продукцію також сприятимуть збільшенню площі сівби культури.
Фермери країн ЄС також розширять площу сівби олійної, проте це зростання буде обмежене за рахунок розширення посівів під озимими культурами. Так, значне зростання даного показника очікується в Угорщині за рахунок скорочення посівів під кукурудзою. Румунські фермери планують засіяти меншу площу, ніж в минулому році, в той час як у Франції та Болгарії площа сівби залишиться на рівні минулого року.
Крім того, в ц.р. особливу увагу сівби соняшнику приділить Аргентина завдяки лібералізації агропромислового комплексу і девальвації національної валюти, збільшивши площу під культурою на 0,25 млн. га – до 1,5 млн. га. При цьому деякі аналітики вважають, що зі скасуванням податків на експорт соняшнику і продуктів його переробки посівна площа під олійною в Аргентині може зрости до 1,6-1,8 млн. га.

 

http://www.anyfoodanyfeed.com

22 March 2016

Україна: хід посівної кампанії станом на 21 березня 2016

Назва Прогноз,

тис. га

Посіяно,

тис. га

% до

прогнозу

Всього ранні зернові та зернобові: 2600 671 26%
Ярий ячмінь 2000 521 26%
Горох 180 91 50%
Овес 220 24 11%
Яра пшениця 170 35 21%

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

22 March 2016

Україна: Мінагрополітики оцінює стан 72% посівів озимих як добрий та задовільний

Українські Новини. Міністерство аграрної політики і продовольства оцінює стан 4,9 млн га, або 72% посівів озимих культур з тих, що дали сходи, як добрий і задовільний.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.

Дані надані станом на 17 березня.

Повідомляється, що сходи озимих зернових отримано на площі 6,8 млн га (96% всіх посіяних площ), при цьому 4,9 млн га, або 72% посівів знаходяться в доброму та задовільному стані; 1,9 млн га, або 28% – у слабкому та зрідженому; на 4,5 тис. га сходи загинули.

Крім того, на засіяних 655,3 тис. га озимим ріпаком сходи отримано на площі 590,0 тис. га (90% від посіяних), з них в доброму та задовільному стані – 396,3 тис. га (67%), в слабкому і розрідженому – 168 тис. га (29%), а на 25,6 тис. га, або 4% площ посіви ріпаку загинули.

Як повідомляли Українські Новини, аграрії засіяли 7,1 млн га озимими зерновими під урожай 2016 року.

 

http://www.anyfoodanyfeed.com

22 March 2016

ЄС: MARS озвучує прогноз врожайності сільгоспкультур в ЄС в 2016 році

У своєму першому звіті щодо врожайності сільгоспкультур в ЄС аналітики MARS озвучили даний показник для м’якої пшениці на рівні 59,6 ц / га, що на 4,8% нижче торішнього показника, для озимого ячменю – 58,2 ц / га (-4, 9%). При цьому врожайність зазначених культур перевищить середньорічний показник за останні 5 років на 2,3% і 4,4% відповідно.

Експерти повідомляють, що стан озимих зернових в цілому гарний на тлі сприятливих погодних умов і перспективи врожаю знаходяться на високому рівні.

Урожайність кукурудзи, в свою чергу, очікується на рівні 71,2 ц / га, що на 10,9% перевищить низький результат минулого року, коли на посіви зернової зробили негативний вплив погодні умови.

Також, на думку аналітиків MARS, для ріпаку розглянутий показник може скласти 33,1 ц / га (-1,4%)

 

АПК-Інформ

11 March 2016

Україна: хід посівної кампанії станом на 9 березня 2016

Назва Прогноз,
тис. га
Посіяно,
тис. га
% до
прогнозу
Всього ранні зернові та зернобові: 2430 146 6%
Ярий ячмінь 1930 116 6%
Горох 180 25 14%
Овес 100 3 1%
Яра пшениця 200 2 1%

*- оперативна статистика Міністерства аграрної політики та продовольства України

11 March 2016

Україна: посіви соняшнику в 2016 році знову збільшяться

Посіви соняшнику в Україні у 2016 році можуть перевищити 6 млн. га, що буде черговим рекордним значенням для країни (в 2015 році – 5,2 млн. га). До такого висновку можна прийти, аналізуючи ринкову ситуацію, яка склалася в цьому сезоні, а також ситуацію із озимими.

Через посуху недосів озимих восени 2015 року склав близько 900 тис. га. Посіяно близько 8 млн. га (пшениця, жито, ячмінь, ріпак), тоді як в середньому за минулі три сезони загальна площа посівів вказаних озимих складала 8,9 млн. га. Крім того за офіційною інформацією на 7% посівів сходи не зійшли, це приблизно на 560 тис. га. Отже виходить, що близько 1,4-1,5 млн га. – це додаткові вільні площі, для засівання ярими культурами.

За минулі три сезони пересів відбувався в основному за рахунок найбільш рентабельних культур –  соняшника та сої. В поточному сезоні нічого кардинально не зміниться, за приблизними розрахунками  соняшник (за ним соя) залишиться самою рентабельною культурою.

Наміри сільгоспвиробників щодо збільшення посівів соняшника підтверджує і той факт, що за січень-лютий 2016 року в Україну було ввезено 11 тис. тон насіння соняшнику для посіву, що на 57% більш ніж в середньому за минулі три роки за відповідний період.

1 March 2016

Україна збільшить площу весняної сівби на 1,7 млн. га – Мінагропрод

Площа весняної сівби в Україні буде збільшена мінімум на 1,7 млн. га, що вимагає додаткового ресурсного забезпечення. Через несприятливі погодні умови восени аграрії не досіяли близько 0,9 млн. га озимих зернових і 237 тис. га ріпаку, крім того, на площі майже 600 тис. га не отримані сходи. Про це 1 березня заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський, повідомила прес-служба Мінагропроду.

Станом на звітну дату в Херсонській, Одеській та Миколаївській областях ранніми яровими засіяно 45 тис. га.

«У структурі посівних площ особливу увагу слід приділити посівам ярої пшениці, гречки та цукрових буряків. Вживати заходів щодо створення достатніх страхових запасів насіння ярих культур для забезпечення можливого пересіву озимих культур. Також ДПЗКУ з метою поліпшення фінансування проведення весняно-польових робіт прискорити укладання форвардних контрактів », – Я.Краснопольскій доручив.

 

АПК-Інформ

24 February 2016

Україна і Росія домовилися про відновлення транзитних перевезень з 25 лютого

Україна прийняла пропозицію Міністерства транспорту Російської Федерації відновити транзитні вантажоперевезення з ночі на 25 лютого, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк 24 лютого.

У свою чергу, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський додав, що Росія і Польща також домовилися про обмін квотами на перевезення вантажів. Якщо Україна не розблокує транзит, вона втратить транзитні вантажопотоки.

Крім того, Мінтранс Росії опублікував аналогічну заяву на своєму веб-сайті.

 

АПК-Інформ

21 January 2016

Світовий експорт ріпакової шроту в 2015/16 МР може знизитися до п’ятирічного мінімуму

Oil World. Світовий експорт ріпакової шроту знизиться в поточному сезоні до п’ятирічного мінімуму – 5,56 млн. тонн, що на 0,61 млн. тонн поступається торішньому показнику і на 1,14 млн. Тонн – рекордного рівня 2013/14 МР.
Наголошується, що причиною зниження обсягів торгівлі зазначеною продукцією у світі стане зменшення світового виробництва ріпакового шроту. При цьому велику частину продукції замінить соєвий шрот на тлі його високої пропозиції на світовому ринку.

Так, експерти очікують, що експорт продукції з Індії зменшиться в 2015/16 МР до 400 (996) тис. тонн, ЄС – до 335 (397) тис. тонн, України – до 155 (174) тис. тонн, тоді як з Канади збільшиться до 3,75 (3,62) млн. тонн, ОАЕ – до 375 (330) тис. тонн, Росії – до 240 (239) тис. тонн.

Аналітики прогнозують значне зменшення імпорту ріпакового шроту в поточному сезоні в Південну Корею, Таїланд, В’єтнам і Бангладеш. Зокрема, імпорт продукції в Південну Корею складе 410 (499) тис. тонн, Таїланд – 300 (357) тис. тонн, В’єтнам – 170 (244) тис. Тонн, Китай – 90 (142) тис. Тонн, США – 3 , 42 (3,5) млн. тонн

 

http://www.anyfoodanyfeed.com

18 December 2015

Запаси насіння соняшнику в Україні до початку грудня перевищили минулорічні на 12%

В Україні станом на 1 грудня ц.р. запаси насіння соняшнику становили 6,9 млн. тонн, що на 12% вище показника на аналогічну дату 2014. Про це 16 грудня повідомила Державна служба статистики України.

За даними Держстату, безпосередньо в аграрних підприємствах на звітну дату ц.р. зберігалося 4,2 млн. тонн насіння олійної (+ 17%), на підприємствах, що здійснюють їх переробку та зберігання, – 2,7 млн. тонн (+ 5%).

АПК-Інформ